Kipgehakt in goulash saus

Goulash variant gestoofd in de Silvercrest Multipot elektronische snelkookpan.

Ook in Hongarije wordt niet altijd volgens het originele recept gekookt. Gewone mensen koken met wat voorhanden is. Ik eet geen rundvlees. Voor dit recept gebruikte ik kipgehakt.

2 eetlepels olijfolie
500 gram uien
500 gram kipgehakt (€4,50 per kilo)
2 teentjes knoflook
1 kilo verse paprika (Aldi aanbieding €1,99 per kilo)
1 kilo verse tomaten, of 1 bakje Lidl tomatenbasis (€1,29 per 550 gram) of 1 blikje gepelde tomaten  (€0,45)
2 theelepels paprika poeder
1 eetlepel donkere balsamico azijn
2 eetlepels curryketchup (Aldi)
1 eetlepel ketjap (Aldi)
1 bouillonblok

Was, pel, ontkroon en ontpit de groenten, snij in stukken.
Giet zo veel olie in de pan, dat de bodem bedekt is.
Verhit de olie: toets SAUTEREN 1 maal voor 30 minuten bakken
START het programma SAUTEREN
Wacht tot de LCD meldt: HOT

Doe dan de gesneden uien in de pan, af en toe omscheppen.
Zijn de uien glazig en licht gekleurd, voeg dan de gesneden knoflook toe.
Vervolgens gehakt er bij, omscheppen en losmaken.
Nu kan de pan UIT.

Voeg de gesneden paprika toe, goed doormengen,
dan de tomaten er bij.
Paprikapoeder, balsamico, curry-ketchup, ketjap en bouillonblok in de pan.
Sluit het deksel.

toets STOOFSCHOTEL 3 maal voor 20 minuten stoven
Toets START
Standaard druk High

Open de pan pas als de druk er vanzelf af is.
De (soort van) goulash is gaar, warm en klaar om te eten.

Na STOOFSCHOTEL volgt automatisch WARMHOUDEN gedurende 45 minuten.
Standaard druk GEEN
Temperatuur blijft ruim een half uur goed heet en zakt terug naar 65°C.

Kook ondertussen in een andere pan rijst of spaghetti of aardappelen, of eet er een stuk brood bij.

Inventaris:
snijplank en keukenmes
elektronische snelkookpan Multipot
spatel

Bij het sauteren gebruik ik een passend glazen deksel om de spatten op te vangen. Dat is makkelijker schoon te wassen dan het snelkookpan deksel met ventiel, dat daarna weer wordt toegepast voor het stoven onder druk.

Eén gedachte over “Kipgehakt in goulash saus”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s