Kipgehakt in goulash saus

Goulash variant gestoofd in de Silvercrest Multipot elektronische snelkookpan.

Ook in Hongarije wordt niet altijd volgens het originele recept gekookt. Gewone mensen koken met wat voorhanden is. Ik eet geen rundvlees. Voor dit recept gebruikte ik kipgehakt.

2 eetlepels olijfolie
500 gram uien
500 gram kipgehakt (€4,50 per kilo)
2 teentjes knoflook
1 kilo verse paprika (Aldi aanbieding €1,99 per kilo)
1 kilo verse tomaten, of 1 bakje Lidl tomatenbasis (€1,29 per 550 gram) of 1 blikje gepelde tomaten  (€0,45)
2 theelepels paprika poeder
1 eetlepel donkere balsamico azijn
2 eetlepels curryketchup (Aldi)
1 eetlepel ketjap (Aldi)
1 bouillonblok

Was, pel, ontkroon en ontpit de groenten, snij in stukken.
Giet zo veel olie in de pan, dat de bodem bedekt is.
Verhit de olie: toets SAUTEREN 1 maal voor 30 minuten bakken
START het programma SAUTEREN
Wacht tot de LCD meldt: HOT

Doe dan de gesneden uien in de pan, af en toe omscheppen.
Zijn de uien glazig en licht gekleurd, voeg dan de gesneden knoflook toe.
Vervolgens gehakt er bij, omscheppen en losmaken.
Nu kan de pan UIT.

Voeg de gesneden paprika toe, goed doormengen,
dan de tomaten er bij.
Paprikapoeder, balsamico, curry-ketchup, ketjap en bouillonblok in de pan.
Sluit het deksel.

toets STOOFSCHOTEL 3 maal voor 20 minuten stoven
Toets START
Standaard druk High

Open de pan pas als de druk er vanzelf af is.
De (soort van) goulash is gaar, warm en klaar om te eten.

Na STOOFSCHOTEL volgt automatisch WARMHOUDEN gedurende 45 minuten.
Standaard druk GEEN
Temperatuur blijft ruim een half uur goed heet en zakt terug naar 65°C.

Kook ondertussen in een andere pan rijst of spaghetti of aardappelen, of eet er een stuk brood bij.

Inventaris:
snijplank en keukenmes
elektronische snelkookpan Multipot
spatel

Bij het sauteren gebruik ik een passend glazen deksel om de spatten op te vangen. Dat is makkelijker schoon te wassen dan het snelkookpan deksel met ventiel, dat daarna weer wordt toegepast voor het stoven onder druk.

Advertentie

Eén gedachte over “Kipgehakt in goulash saus”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: