Goulash variant gestoofd in de Silvercrest Multipot elektronische snelkookpan.
Ook in Hongarije wordt niet altijd volgens het originele recept gekookt. Gewone mensen koken met wat voorhanden is. Ik eet geen rundvlees. Voor dit recept gebruikte ik kipgehakt.
2 eetlepels olijfolie Was, pel, ontkroon en ontpit de groenten, snij in stukken. Doe dan de gesneden uien in de pan, af en toe omscheppen. Voeg de gesneden paprika toe, goed doormengen, toets STOOFSCHOTEL 3 maal voor 20 minuten stoven Open de pan pas als de druk er vanzelf af is. Na STOOFSCHOTEL volgt automatisch WARMHOUDEN gedurende 45 minuten. Kook ondertussen in een andere pan rijst of spaghetti of aardappelen, of eet er een stuk brood bij. |
Inventaris: snijplank en keukenmes elektronische snelkookpan Multipot spatel Bij het sauteren gebruik ik een passend glazen deksel om de spatten op te vangen. Dat is makkelijker schoon te wassen dan het snelkookpan deksel met ventiel, dat daarna weer wordt toegepast voor het stoven onder druk. |
Eén gedachte over “Kipgehakt in goulash saus”