Doodstil

Het formulier moest afgedrukt, getekend en opgestuurd. Met verlengkabels kon de printer weer van stroom voorzien, de computer en de TV die als monitor dienst deed en op dat moment voor het enige kunstlicht in die kamer zorgde.

De printer wilde niet meer werken. Op een oud XP systeem stond die printer aangesloten, maar stroomtoevoer naar de oude computer had ik niet kunnen herstellen. Drivers voor deze printer waren niet geïnstalleerd op de jongere computer met Windows 10. Een dag lang drivers zoeken, printer verplaatsen, aansluiten en ontdekken dat het niet werkte, was snel voorbij omdat zonder elektrische verlichting de dagen kort waren.

De tijd begon te dringen. De auto moest gekeurd en onverzekerd kon ik er niet mee naar de keuring gaan rijden. Ik vroeg de saxofonist me naar de bibliotheek te brengen, om daar het formulier te printen. We maakten een afspraak, maar hij kwam die middag niet opdagen en reageerde niet op de telefoon. Weer een dag verloren, want de openingstijden van de bibliotheek waren beperkt.

De volgende dag hoorde ik ook niets van hem. Mijn bellen werd niet beantwoord. Een tekstbericht werd niet beantwoord. Het bleef doodstil. Voor geduld had ik geen tijd. De bus bracht me naar de dichtstbijzijnde bibliotheek voor het downloaden en afprinten van het formulier, dat moest ingevuld weer gescand en per email te verzonden. Voor de zekerheid stuurde ik ook een exemplaar per post. Het duurde lang voordat het bedrijf mijn gegevens had geaccepteerd. De verzekering kwam met vertraging in orde, terwijl de tijdlimiet voor de verplichte autokeuring al bijna was bereikt.

De old-timer kon rijden, maar zou zonder geldige APK keuring niet meer de weg op mogen. De gebruikelijke keurmeester was vol geboekt. Het was lastig een andere keurder te vinden die het op tijd kon doen. Een ongekeurde auto mocht zelfs niet op de weg geparkeerd staan. Op het internet adverteerde een garage met ‘keuren zonder afspraak’ op een klein industrieterrein, een eind buiten het dorp. Daar reed ik de old-timer heen.

Zoekend naar dat bedrijf reed ik er rond, maar kon het niet vinden, vond ook geen voetgangers die ik iets kon vragen. Het was een bedrijventerrein, maar van bedrijvigheid was niets te merken. Het was er stil. Ik zag geen mens en geen dier. Zelfs geen vogeltje te bekennen.

Tot ik een hondje zag rennen. Aan een lang touw werd een mens achter hem aan getrokken. Zo kwam ik in gesprek met de honden uitlater. Hij wees me verschillende autokeurders, maar bij wie je terecht kon voor keuren zonder afspraak wist hij niet. Zelf had hij de pech dat zijn auto was afgekeurd. Een voor zijn klusbedrijf ingerichte auto, met alle gereedschap. Voor het werk onmisbaar. De katalysator moest vervangen. Een dure reparatie, terwijl hij zonder inkomsten zat omdat hij zijn werk niet kon doen. Hij wenste mij geluk met de oude auto, verwachtte niet dat die nog door de keuring zou komen. Maar zelf had ik daar wel vertrouwen in.
“Ik haal deze auto al 40 jaar door de keuring. Soms moet er iets gerepareerd, maar de kosten vallen bij deze auto nog mee.”

Verschillende bedrijfspanden hadden een verzameling auto’s voor de deur en plaatjes van Bovag en RDW op de gevel. Op goed geluk liep ik een garage binnen. Het was er donker. Een auto op de vloer en een andere op de brug, een uitgemonteerde motor hing aan zware kettingen, er stond apparatuur, een rek met veel wielen, gereedschap, maar geen mens te bekennen en geen geluid te horen.

https://youtu.be/u9Dg-g7t2l4?si=jVkWtpBq9UJI_Szk

“Goede middag” riep ik.
Niemand antwoordde.
In een kleine kantoorruimte achter glas flikkerde een defecte TL-buis waardoor het donker af en toe voor een fractie van een seconde werd opgelicht.
Ik liep er heen, klopte aan het raam in de deur die toegang gaf tot de kantoorruimte en er even zwart uitzag als de werkplaats.
Er zat een man achter een bureau, starend in de donkere werkplaats.
Ik liep het kantoortje in.
“Goede middag” groette ik nogmaals.
De man bleef onbewogen zitten en antwoordde niet.
Hij zag erg bleek.

(tekst © Vlierbloesem)
(muziek © Disturbed)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

7 gedachten over “Doodstil”

Plaats een reactie

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

fotosintesi blog

testi e fotografie dell'autore

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

De Digitale Zevende Dag

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. En dus geen persoonlijke bijdragen meer via dit medium. In 2023 verzorgde ChatGPT een dagelijks Nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient en in 2024 worden automatisch op zondag hét beeld en dé uitspraken van de voorbije week gepubliceerd.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

het minimalistige leven

van een moeder van vier op het noorse platteland

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

PARADIJSVOGELS

Eenvoudig leven op het Deense platteland

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

au pays du sourire , architecture et art moderne

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.