Geitenkaas en spekjes saus

bloemkoolsausje met geitenkaas en spekreepjes

1/2 geitenkaasje
1 of 2 eetlepels witte bloem
1 glas melk
1 glas witte wijn

Snij 1/2 geitenkaasje in plakjes
plaats kom met sikkelmes op de keukenmachine
doe 1 of 2 eetlepels witte bloem in de kom
doe de stukjes kaas er bij en sluit het deksel
draai de machine op matige snelheid
tot de kaasstukjes klein en gemengd met hel meel zijn.
Doe een handje spekreepjes in de wok,
roerbak die glazig op 80° C
laat licht bruinen op 100° C
voeg de korrels kaas met meel toe,
roerbak op 100° C tot geen los meel meer zichtbaar is,
verlaag de temperatuur tot 80° C
schenk er wat melk bij, roer tot alles is opgenomen,
verhoog de temperatuur tot 100° C
schenk er steeds een klein beetje melk bij, op een temperatuur van 80° C
en roer steeds tot alles is opgenomen,
en gebonden op een temperatuur van 100° C
schenk er 1 glas witte wijn bij,
roer tot alles is opgenomen,
en gebonden op een temperatuur van 100° C
warmhouden op 60° C
leg de gekookte groente in de saus.

inventaris
snijplank, mes
keukenmachine Philips Storemaster Electronic HR2881/A 450W
met kom en sikkelmes
wok en houten spatel
inductiekookplaat