Avocadosaus voor spaghetti
Genoeg voor 3 tot 4 maaltijden
5 tenen knoflook
150 gram mager gerookt spek in reepjes
2 grote avocado’s, samen 750 gram inclusief pit en schil gewogen
200 gram verse roomkaas (1 bakje Aldi)
verse dille of peterselie
Ontvel de knoflook en knip zoveel kruiden als je nodig hebt.
Hak eerst de kruiden:
Plaats het hakmes in de cKook,
voeg de kruiden toe.
Sluit het deksel
cKook instelling:
toets de knop HAKKEN
temperatuur 0
tijd 0
START met de hak knop
Doe de kruiden uit de kom over in een schaaltje en hak nu de knoflook:
Sluit het deksel
cKook instelling:
toets de knop HAKKEN
temperatuur 0
tijd 0
START met de hak knop
- – START NU DE PASTAMORE MET DE SPAGHETTI –
Vervang het hakmes door de roervin,
veeg de gehakte knoflook met de spatel naar de bodem,
voeg de spekreepjes toe,
Sluit het deksel en verwarm al roerend:
cKook instelling:
PROGRAMMA 2 = saus, fase 1
temperatuur 3 = 100°C,
roeren 2 = korte interval,
5 minuten
START
Haal de avocado uit de schil en verwijder de pit,
lepel het vruchtvlees in de mengkom,
voeg de zachte roomkaas toe.
instelling:
PROGRAMMA 2 = saus, fase 1
temperatuur 0,
roeren 1 = zonder interval,
3 minuten
START
Klop nu de saus door op hoge snelheid met de knop HAKKEN.
Daarna goed verwarmen:
instelling:
PROGRAMMA 2 = saus, fase 2
temperatuur 2 = 65°C,
roeren 1 = zonder interval,
5 minuten
START
Deze fase wordt automatisch gevolgd door warmhouden.
Als de spaghetti klaar is, is de saus ook goed.
Spaghetti en saus op de borden scheppen en bestrooien met de gehakte kruiden.
Inventaris:
keukenschaar, keukenmes, snijplank, kartelmes
Kenwood kCook CCC200WH
met kom. hakmes en roervin
silicone ovenwantje
silicone roerspatel
sauslepel
Kosten:
2 reuzen avocado’s €2-
Knoflook €0,99 per 3 bollen Aldi
Gerookte spekreepjes €1,99 per 2x 150 gram Aldi
Zachte roomkaas €0,55 per 200 gram Aldi
Dille of peterselie uit de tuin
Water
Electra