Kip met groenten gesmoord in de Tajin
4 Gemarineerde Kippendijen (Indische kipschotel € 2,25 per kg)
gare vastkokende aardappelen
2 eetlepels curryketchup
1 eetlepels mosterd
1 theelepel sojasaus
100 gram water
1 tomaat
300 gram diepvries sperziebonen
1 paprika
Ontkroon, was en snij tomaat en paprika in stukjes. Snij de gare vastkokende aardappelen in plakken of blokjes. Meng mosterd, sojasaus, curryketchup, en water, in een ovenvaste aardewerken Tajin. Roer de boontjes en de rest van de groenten en aardappeltjes door de saus. Leg de rauwe gemarineerde kipstukken daar op en voeg de marinade toe. Zet het deksel op de tajin. Plaats de gesloten tajin zonder rooster op de bodemplaat van de combimagnetron.
Programmeer R10R50:
30 minuten
Combi 1 = micro+hete lucht
druk 2x op temperatuur om tot 220°C te reduceren
druk 3x op micro om de kracht te reduceren
START
Na 30 minuten zijn groenten en kipstukken gaar en zacht. De aardappelblokjes en kipstukken hebben alle smaakjes in zich opgenomen. Het vocht is nu een gebonden saus.
Inventaris:
mes, snijplank
spatel
aardewerken ovenvaste tajin
combimagnetron