Kip tajine met tomaat paprika, boontjes en aardappeltjes

Kip met groenten gesmoord in de Tajin

4 Gemarineerde Kippendijen (Indische kipschotel € 2,25 per kg)
gare vastkokende aardappelen
2 eetlepels curryketchup
1 eetlepels mosterd
1 theelepel sojasaus
100 gram water
1 tomaat
300 gram diepvries sperziebonen
1 paprika

Ontkroon, was en snij tomaat en paprika in stukjes. Snij de gare vastkokende aardappelen in plakken of blokjes. Meng mosterd, sojasaus, curryketchup, en water, in een ovenvaste aardewerken  Tajin. Roer de boontjes en de rest van de groenten en aardappeltjes door de saus. Leg de rauwe gemarineerde kipstukken daar op en voeg de marinade toe. Zet het deksel op de tajin. Plaats de gesloten tajin zonder rooster op de bodemplaat van de combimagnetron.

Programmeer R10R50:
30 minuten
Combi 1 = micro+hete lucht
druk 2x op temperatuur om tot 220°C te reduceren
druk 3x op micro om de kracht te reduceren
START

Na 30 minuten zijn groenten en  kipstukken gaar en zacht. De aardappelblokjes en kipstukken hebben alle smaakjes in zich opgenomen. Het vocht is nu een gebonden saus.

Inventaris:
mes, snijplank
spatel
aardewerken ovenvaste tajin
combimagnetron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s