Stoofpotje wortelen, uien, stoofvlees en tomaat

slowcooker recept

Stoofpotje wortelen, uien, stoofvlees en tomaat

Andere slowcookers kunnen anders werken, maar dit is mijn recept voor de ASDA slowcooker.

Als je haast hebt bij de voorbereiding, kan ook alles rauw in de keramische pan gekieperd. Maar zo wordt het net een beetje lekkerder:

2 eetlepels zonnebloem olie,
1 kilo uien,
2 kilo wortelen,
1 kilo varkens stoofvlees, eventueel zout en peper,
1 bakje verspilmeniet tomaat van Lidl
1 glas rode wijn
2 theelepels kerrypoeder
2 eetlepels ketjap
2 laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn

Meng de gepureerde tomaat met de wijn, kerrypoeder en ketjap.
Pel en snij de uien en wortelen tot grote stukken.
Doe wat olie in de wok of braadpan en bak de uien glazig. Doe die in de keramische slowcooker binnenpan.
Braad de stukken vlees (met zout en peper) aan en stapel dat samen met de stukken wortel in de keramische pan.
Giet de helft van het tomatenmengsel over alles heen,
leg de verse kruiden er op.

Stel de slowcooker in op Low.
Stel de tijd in op 8 uur.

Het resultaat

De volgende dag zijn groenten en vlees gaar en zacht. Roer alles door en sluit de pan weer om het warm te houden tot het middag of avond eten.

Lekker met rijst.

inventaris
schaar, mes en snijplank,
Wokpan en inductiekookplaat.
Slowcooker (Asda)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s