Als ik rijst kook gebruik ik liever niet te weinig, maar ruim voldoende rijst met gemengde groenten, om de volgende dag een kip te vullen met de rest. Overgebleven rijst met groenten die te lekker is om weg te doen en te weinig is voor een maaltijd, is geen kliekje maar een ingrediënt voor de volgende maaltijd.
- Gare rijst en groenten van de vorige dag.
- 1 kleine kip van 600 á 700 gram
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 100 gram zoute spekreepjes
- 1 pot 450 gram bruine bonen
- 1 eetlepel curryketchup
- 1 eetlepel Tai chili saus
- 100 gram water
- kipkruiden of ketjap of oestersaus
Leg de schoon geplukte en gewassen kip in een ovenschaal, bestrooi met kipkruiden of giet er wat ketjap in en overheen. Vul de kip met het gare rijst en groenten mengsel, rijg de kip aan het spit.
Snipper ui en knoflook.
Giet de pot bruine bonen uit in de ovenschaal.
Voeg curryketchup, chilisaus, water toe en roer door.
Strooi uisnippers, knoflook en spekreepjes over de bonen.
Hang de kip aan het spit in de combi oven, zet de gevulde schaal daar onder.
Programmeer :
20 minuten
combi2 = grill+magnetron.
micro 2 tikken kracht verminderen
draaispit
15 minuten
grill
START
Het overgebleven kipkarkas wordt ook niet weggegooid, maar voor kippenbouillon en soep gebruikt.