Verse tagliatelle

Tagliatelle    verse pasta van harde tarwe

 200 gram meel van harde tarwe

een paar druppels olijfolie
2 eieren
witte bloem om te strooien
eventueel zout in het deeg mengen
of zout in het kookwater
water

Neem de bakvorm uit de broodmachine en weeg in de bakvorm af:
200 gram meel van harde tarwe
met een paar druppels olie en
2 eieren
eventueel wat zout
programmeer:
Teig of Deeg of Pasta (afhankelijk van de broodmachine)
Stop na 5 tot 10 minuten.

Het deeg is dan een bal zonder plakkerigheid. Te droog deeg kan met weinig water gemengd en doorgekneed, te nat deeg kan met weinig extra meel tot de goede consistentie gekneed worden.
Leg de deegbal in een koelkastdoos met bloem en laat rusten. (20 minuten)

Deegbal in vieren delen.
Elk stuk is genoeg voor een 1 persoonsmaaltijd.

Deegstukjes met de vingers pletten, tot het in de pastamolen past.
Pastawals op dikste maat instellen,
deegstuk platwalsen,
deegplak dubbelvouwen en opnieuw walsen.
Herhaal dit minstens 4 maal.
Deegflap laten rusten terwijl de andere flappen gevormd worden.

Pastawals op dunnere maat instellen,
deegflap platter walsen,
dubbelvouwen en opnieuw walsen.
Herhaal ook dit minstens 4 maal.
Deegflap laten rusten terwijl de andere flappen gevormd worden.

Pastawals nu op steeds dunnere maat instellen,
deegflappen steeds platter walsen, tot de gewenste maat is bereikt.
Met deze deeglappen kun je lasagna of ravioli maken.
Deeglappen ophangen over een stokje, houten kleerhanger, of zoiets en laten rusten, totdat ze verwerkt worden.

Voor spaghetti en tagliatelle moet het nog door de snijwals gehaald.
Strooi bloem op een marmeren deegplaat of ruime platte schaal.
Snij de deeglappen met de pasta snijwals
en leg de tagliatelle of spaghetti op de schaal,
strooi er nog wat bloem over,
laat het even rusten tot het gekookt wordt.

Koken duurt 3 tot 4 minuten, in ruim water.
Als het gaat drijven is het gaar.

Inventaris:
Deeg mengen en kneden gaat goed in de broodmachine, bijvoorbeeld LeCaf.
Keukenweegschaal
Koelkast en doosje om het deeg te laten rusten
Deegplank of marmeren deegkneedplaat
Mes of deegschraper
Pastawals (met of zonder motor)
Pasta snijwals voor tagliatelle
PastAmore pastakoker
of kooktoestel met pasta kookpan en pasta inzet
of gewone grote kookpan en pastalepel

Kosten:
meel van harde tarwe, €1,- per kilo.
kleine eieren €0,99  €1,39 €1,63 per 10, Boni.
zout (mijnzout €0,20  €0,40 per kilo, Boni)
(Zeezout kan ik niet meer betalen.)
water, waterbelasting
electra, energiebelasting, heffingen.

Tip:
Deeg voor andere pastavormen maak je op de zelfde manier.

 

Advertentie

3 gedachten over “Verse tagliatelle”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: