Gemarineerde kipdrumsticks, verse paprika en gare aardappeltjes.
6 gemarineerde kipdrumsticks, (Worstmakerij, indische kipschotel €2,50)
zoveel gare vastkokende aardappelen als je wilt eten
1 gas witte wijn
3 teentjes knoflook
1 eetlepel sojasaus
100 gram water
1 of meer gele paprika´s
Giet water, sojasaus en wijn in de schaal van de tajin. Pel en snipper de knoflook. Snij de aardappels, die tenminste 1 dag tevoren gekookt zijn, in blokjes. Was de paprika, verwijder de stelen en zaden, snij de rest in reepjes. Roer alles door het vocht in de tajin. Leg de drumsticks op de aardappelstukjes. Voeg de marinade van de slager er bij. Zet het deksel op de tajin. Plaats de gesloten tajin zonder rooster op de bodemplaat van de combi-magnetron.
Programmeer R10R50:
30 minuten
Combi 1 = micro+hete lucht
druk 2x op temperatuur om tot 220°C te reduceren
druk 3x op micro om de kracht te reduceren
START
Na 30 minuten zijn de kipdrumsticks gaar en zacht.
De aardappeltjes hebben alle smaakjes in zich opgenomen,
de paprika en knoflook is gaar.