Kabeljauwfilet, uien, boter saus

Simpel en lekker

Kabeljauw is duur. Grote dikke filets zie ik niet vaak meer aangeboden. Die gaan naar restaurants. Pas als er de één of andere crisis gaande is, waardoor restaurants minder omzet hebben, kunnen gewone mensen een redelijk stuk kabeljauw kopen. Nu lagen ze weer in de supermarkt. Staartstukken. Niet het dikke stuk van de vis. Maar toch kun je ook van die mindere stukken een lekker gerecht maken. En het is nog makkelijk ook.

5 tenen knoflook
1 kilo uien
200 gram zoute roomboter
300 gram verse kabeljauwfilet
zout en dille of viskruiden uit de kruidenmolen
2 eetlepels water
1 glas witte wijn

Ik at er in de schil gekookte nieuwe aardappeltjes bij. Omdat aardappelen een veel langere gaartijd hebben gaan die als eerste in een pan.

Kruid de vis met zout en dille, of een viskruiden mengsel.

Pel de tenen knoflook. Snij het harde stukje weg. Snipper de teentjes.
Pel de uien en snij ze in dunne ringen.
Leg een flinke klont boter in de wok. Sluit het deksel.
Toets de temperatuur tot de kookplaat 80°C aangeeft.
Leg de knoflook en ui in de gesmolten boter.
Schep de uien en boter om, sluit het deksel.
De uien moeten niet bakken. Als de pan inhoud te droog wordt mag een klein beetje water toegevoegd, maar het moet niet gaan koken. Blijf verwarmen tot de uien zacht en glazig zijn.
Open het deksel. Roer de uien door. Voeg nog wat zout en kruiden bij.
Voeg een extra klont boter toe. Leg de visstukken in de pan.
Schik de uien rondom en over de vis. Voeg de wijn toe. Sluit het deksel.

Keer de visstukken na 2 minuten. Laat nog 2 minuten nagaren.
Leg een paar warme gekookte aardappelen bij het gare visgerecht.

Ui is een gezonde groente. Als extra groente is spinazie lekker, of asperges, of gekookte verse sperzieboontjes.

Inventaris:
Snijplank en mes, eventueel keukenmachine met fijne snijschijf
Wok of grote hapjespan met deksel en spatel
Inductiekookplaat (of andere temperatuur gecontroleerde onderwarmte)
Wijnglas

Met de mogelijkheid om de temperatuur op 80°C vast te zetten maakt de inductiekookplaat het makkelijk vis en uien precies goed te garen. Met een pan op het vuur lukt het ook, maar dan moet je steeds op de temperatuur letten en bijstellen.



Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: