Braadworst met paprika en aardappelblokjes

paprika, aardappeltjes en braadworst in saus

1 verse worst van 200 tot 500 gram

gare aardappels van de vorige dag

restje jus of saus

1 glas witte wijn

100 gram water

1 eetlepel tomatenketchup

1 eetlepel sweet chili saus

1 rode paprika

1 gele paprika

Snij de aardappelen in blokjes.  Was de paprika, verwijder steeltjes en zaden, snij in reepjes. Leg dit in een diepe ovenschaal met een restje jus, de ketchup en chili saus. Omscheppen met een siliconenspatel. Wijn en water toevoegen.

Spoel de verse worst onder koud water, leg de worst rondom het aardappel-paprika mengsel.  Prik het vel met een vork in, zodat de worst niet gaat scheuren.

Plaats de ovenschaal op het lage rooster in de combi magnetron.

Programmeer:

20 minuten

Combi 2 = magnetron + grill

druk de microgolf toets 2x in om de kracht te reduceren,

START

Draai na 20 minuten de worst om. Prik nu ook de andere kant met de vork. Roer het aardappel-paprika mengsel door. Voeg eventueel nog wat water of wijn toe als het droog lijkt.

Plaats de ovenschaal terug in de combi-oven.

Programmeer:

20 minuten

Combi 2 = magnetron + grill

druk de microgolf toets 2x in om de kracht te reduceren,

START

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s