paprika, aardappeltjes en braadworst in saus
1 verse worst van 200 tot 500 gram
gare aardappels van de vorige dag
restje jus of saus
1 glas witte wijn
100 gram water
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel sweet chili saus
1 rode paprika
1 gele paprika
Snij de aardappelen in blokjes. Was de paprika, verwijder steeltjes en zaden, snij in reepjes. Leg dit in een diepe ovenschaal met een restje jus, de ketchup en chili saus. Omscheppen met een siliconenspatel. Wijn en water toevoegen.
Spoel de verse worst onder koud water, leg de worst rondom het aardappel-paprika mengsel. Prik het vel met een vork in, zodat de worst niet gaat scheuren.
Plaats de ovenschaal op het lage rooster in de combi magnetron.
Programmeer:
20 minuten
Combi 2 = magnetron + grill
druk de microgolf toets 2x in om de kracht te reduceren,
START
Draai na 20 minuten de worst om. Prik nu ook de andere kant met de vork. Roer het aardappel-paprika mengsel door. Voeg eventueel nog wat water of wijn toe als het droog lijkt.
Plaats de ovenschaal terug in de combi-oven.
Programmeer:
20 minuten
Combi 2 = magnetron + grill
druk de microgolf toets 2x in om de kracht te reduceren,
START