Ook als je vlees eet zijn peulvruchten smakelijk en gezond. Capucijners met spek, of verse worst, of gegrilde kip is een makkelijke voedzame maaltijd. Eet je vegetarisch, dan laat je het vlees weg. Want eiwitten bevatten capucijners zelf al genoeg.
- 5 grote rijpe tomaten.
- Half glas rode wijn
- 2 eetlepels curryketchup
- 1 eetlepel Sweet chili saus
- 3 tenen knoflook
- 100 gram zoute spekreepjes
- 1 pot of blik 450 gram capucijners
- 100 gram witte wijn
- eventueel verse worst
Was de tomaten, snij het harde hartje er uit en verdeel de tomaat in grote stukken. Leg die in een ovenschaal, besprenkel met de wijn, curryketchup en chilisaus. Even laten staan om de smaken in te laten trekken.
Pel en snipper ui en knoflook.
Giet blik of pot capucijners uit in de ovenschaal. Voorzichtig omscheppen.
Leg de verse worst er bovenop. Met 2 vorken gaatjes prikken, zodat de worst niet gaat scheuren.
Strooi uisnippers, knoflook en spekreepjes over de bonen.
Zet de gevulde ovenschaal op het lage rooster in de combi oven.
Programmeer :
15 minuten
combi2 = grill+magnetron.
micro 2 tikken kracht verminderen
START
Neem de schaal uit de oven en roer alles om. Draai de worst en prik met 2 vorken de kant van de worst in, die nu boven ligt. Plaats de schaal terug in de combi-oven.
Programmeer :
10 minuten
combi2 = grill+magnetron.
micro 2 tikken kracht verminderen
START
Dit is genoeg voor 2 personen. Heb je meer eters, maak er dan rijst met groenten bij.