Getest: Philips HR2694 keukenrobot

De Philips HR2694 is een keukenmachine met aangedreven deegkom, slagroomkom, mixer hulpstuk en verschillende garden, opzetstuk met snij en rasp schijven, gehaktmolen en blender. De garden zijn uitwissselbaar met die van de Philips handmixer uit de zelfde periode. Snijden en raspen gaat goed en snel. De groente wordt opgevangen in een ruime kom. Mengen en kloppen gaat goed. Brooddeeg is voor deze Philips te zwaar, maar taartdeeg, koekdeeg en vooral kruimelkoekdeeg lukt hiermee erg goed. De blender werkt goed, maar de motor is direct onder de blenderbeker geplaatst en wordt warm. Daardoor lukt mayonaise niet. Milkshakes en smoothies zijn geen probleem. De gehaktmolen liep soms vast. Toch gebruik ik de HR2694 nog steeds.

Na 25 jaar kon ik bij de Philips klantenservice nog nieuwe messen bestellen. De meest gebruikte waren sleets. Ik weet niet of Philips nog steeds zo lang service verleent.

Na 35 jaar is aan deze Philips nog steeds niets kapot. Met 150 gulden was deze Philips veel duurder dan de Charlotte van Moulinex, maar ik heb er veel meer aan gehad. Jaren later heb ik met Koninginnedag nog een exemplaar van straat geraapt. De rubber motorafdichting ontbreekt daarvan, dus dat deel gebruik ik niet. Maar sindsdien heb ik extra kommen, messen en hulpstukken. Dat is handig als ik twee kleuren beslag maak voor een gemarmerde cake, of verschillende groenten apart wil verwerken in een gerecht.

Na 40 jaar gebruik ik de Philips HR2694 nog steeds. Soms vond ik het handig mijn nu 45 jaar oude Philips handmixer te gebruiken, waarop de zelfde deeghaken, meng en mix garden passen. Bij stoten liep die een interne breuk op en die werkt dus niet meer. De Philips HR2694 is van beter plastic gemaakt. daar mankeert nog niks aan.