Kipdrumsticks met jus
4 grote kipdrumsticks (onderpootjes)(Worstmakerij 10 kg € 9,95)
2 takjes verse Rozemarijn
20 gram tomatenketchup
20 gram zoete ketjap
20 gram Basilica azijn
25 gram gerookte spekreepjes
100 gram water
Pluk de Rozemarijn en leg die in een diepe ovenvaste schaal. Spoel de kipstukken onder de kraan en verwijder eventuele veertjes. Leg ze op de verse Rozemarijn en giet er de ketjap en tomatenketchup over. Laat minstens een uur in de koelkast marineren. Draai dan de pootjes om en zorg dat er nog iets van de sauzen op de bovenkant zit. Giet het water en de balsamico erbij. Leg de spekreepjes rondom de pootjes. Zet de ovenschaal op het lage rooster in de combimagnetron.
Programmeer R10R50:
10 minuten
Combi 2 = micro+grill
druk 2x op micro om de kracht te reduceren
START
Saus met spekjes doorroeren en drumsticks omdraaien
10 minuten
Combi 2 = micro+grill
druk 2x op micro om de kracht te reduceren
START