Pittige saus met broccoli, knoflook en roomkaas
Dit is geen saus voor over de broccoli, maar een saus waarvan broccoli een belangrijk bestanddeel vormt.
6 teentjes knoflook
500 gram broccoli, rauw
200 gram zachte roomkaas
150 gram reepjes gezouten spek
In de italiaanse keuken wordt het binnenste van elk knoflook teentje uitgesneden, omdat dit een peperige smaak heeft. Zelf laat ik dat er in, omdat ik de combinatie van het knoflook aroma en de pittige peperig smaak van het hartje lekker vindt. De saus kan natuurlijk over groente gebruikt, maar het bestaat zelf vooral uit groente. Het kan over spaghetti of aardappelen of apart in een sauskom geserveerd worden.
Pel de knoflook en snij het harde onderste van de teentjes weg. Was de broccoli en verdeel in roosjes. Snij het harde deel van de stronk af, de rest kan ook in de saus verwerkt.
Plaats de kom op de Monsieur Cuisine (plus)
Die de schoongemaakte knoflookteentjes in de kom
Programmeer: Turbo, 2 seconden.
Voeg de broccoli stukken toe, snipper en meng met de knoflook.
Programma: Turbo, 2 seconden.
Voeg de roomkaas toe, meng en verwarm dit met de knoflook en broccoli.
Programma: Roeren snelheid 3, temperatuur 100 graden, tijd: 25 minuten.
Voeg de zoute spekreepjes toe, duw met de spatel in de saus, en meng alles door.
Programma: Reverse, roeren snelheid 2, temperatuur 90 graden, tijd: 5 minuten.
Dit vormt een dikke saus, die eventueel verdund kan worden met heet water.
Inventaris:
snijplank en keukenmes
Monsieur Cuisine met kom en mes
silicone ovenwantje
roerspatel
kosten:
Broccoli €0,49 €0,89 €1,08 per 500 gram Aldi
Knoflook €0,99 per 3 bollen Aldi
Gezouten spekreepjes €1,99 per 2x 150 gram Aldi
Zachte roomkaas €0,55 €0,79 €0,65 per 200 gram Aldi
Water
Elektra