Getest: Actifry

Test en recepten
  • De Tefal Actifry roert en verwarmt, zoals de Saucier Minuteur, maar heeft een hapjespan in plaats van de sauspan. Er zijn verschillende uitvoeringen. Ik koos de Actifry Family.

Deze bakt zonder oliestank en spatten in een hapjespan onder een transparant deksel.  De automatische roerarm en heteluchtverwarming zorgt voor gelijkmatig verwarmd en omgeroerd voedsel. Er hoort een receptenboekje bij en een maatlepeltje dat je niet nodig hebt.

De Actifry is een uitstekende vervanger van de frituurpan. Oliebollen bak je er niet mee, maar friet en aardappeltjes worden perfect en zonder oliestank gebakken. Voorgebakken patat uit de supermarkt is van zichzelf al vet genoeg om hierin zonder toegevoegde olie of frituurvet te bakken. Verse zelfgesneden patatten bak je met minder dan 1 eetlepel olie. In 10 gram roomboter bak je met de actifry een kilo rauwe aardappelschijfjes tot perfecte gebakken aardappeltjes. Je hoeft de aardappel niet vóór te koken. Alles in het apparaat, tijd instellen, na een half uur is het klaar. Gebakken ui met champignons, gebakken kippenlever of stukjes gourmet vlees, het gaat allemaal makkelijk en goed in de Actifry. https://vlierbloesem.wordpress.com/actifry-recepten/

Voor antipasta en roerbakgroenten vond ik het minder geschikt. Ik kocht het apparaat tweedehands zonder boekjes voor 15 euro. Nieuw is het €279,- maar dan wel compleet en schoon. Er is een gratis recepten app, maar die wil in mijn computer niet draaien en mijn TV kan er ook niks mee.

De Actifry is groot, maar niet te zwaar om te verplaatsen. Tussen de verwarmingseenheid en de bakruimte is een wasbaar metalen rooster geplaatst. Zoiets als ook wel in een afzuigkap wordt toegepast. Alle onderdelen  kunnen in de afwasmachine. De rest kan schoongeveegd met een sponsje met afwas sop en met keukenpapier. Schoonmaken is makkelijk. Gebruik is makkelijk. Het apparaat wordt aangesloten met een afneembaar standaard apparatensnoer. Dat is handig.

Het transparante kunststof deksel is kwetsbaar. Er zit een klein handvat aan, dat heel makkelijk losbreekt. De roerschoep is van robuust kunststof, maar het mechanisme om de schoep vast te zetten kan niet veel hebben. Als 1 grote hardbevroren diepvriesfriet klem komt te zitten, is het kapot. Dan moet je een nieuwe roerschoep bestellen. Met verse friet en aardappelstukjes is er geen probleem.

De Actifry family is prima voor 1 of 2 personen. Wie meer capaciteit nodig heeft, kan kiezen voor de al wat oudere Trebs Comfort Cook 99212 met 9 liter inhoud en halogeenverwarming. Deze heb ik niet getest.

Na 1 week gebruik wil ik niet meer zonder. Het apparaat is zoveel handiger dan de frituurpan. De friet is zoveel lekkerder. Er is zoveel minder vet nodig.

Na 1 maand gebruik bak ik in de Actifry niet meer met olie. Ik gebruik een heel klein klontje roomboter en dat is voldoende. Aardappeltjes en stukjes vlees of kip bak ik nu tegelijkertijd. Dan is het vet van een kippenvelletje of een beetje vet van het vlees voldoende om ook de aardappeltjes in te bakken. Mijn kookstijl is door de Actifry veranderd.

Na 5 maanden gebruikte ik weer eens diepvriespatat. Tijdens het bakken raakte 1 grote hardbevroren diepvriesfriet klem tussen de schoep en de rand van de pan. De schoep ging kapot. Ik heb een nieuwe schoep gekocht.  Eerder gebruikte ik versgesneden aardappels, waarmee je dit probleem niet hebt. Nu koop ik nooit meer diepvries friet.

Na 1 jaar gebruik verder geen problemen, geen mankementen. De Actifry gebruik ik vaker dan een pan op het vuur of de inductie kookplaat.

2 gedachten over “Getest: Actifry”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: