Kip met rode wijnsaus
1 kleine opgebonden grill kip (Worstmakerij 4 kippen € 5-)
3 takjes rozemarijn
3 teentjes knoflook
1 glas rode wijn (100 gram)
1 eetlepel zoete ketjap
2 theelepels garam massala
water
Pel en snij de knoflook.
Pluk en was de Rozemarijn.
Spoel de kip af met heet water.
Neem alle veertjes weg.
Leg de kip in een ovenvaste schaal.
Giet boven de ovenschaal de helft van de rode wijn in de kip.
Giet de rest van de wijn in de schaal.
Stop 1 takje rozemarijn en 1 teentje knoflook in de kip.
Leg 2 takjes rozemarijn en 2 teentjes knoflook in de schaal.
Rijg de kip aan het spit.
Giet de ketjap over de kip en laat afdruipen boven de ovenschaal.
Strooi garam massala op de kip.
Hang het spit met kip in de magnetron, boven de ovenschaal.
Giet het water in de schaal.
Programmeer combimagnetron Sharp R10R50:
20 minuten
Combi 2 = micro+grill
druk 2x op micro om de kracht te reduceren
druk op draaispit
10 minuten
grill
START