Kom en garden

Kenwood kommen en garden

Kenwood Chef kommen

Kom en garden worden standaard bij de Kenwood machines geleverd. De oudste machines hadden een hittebestendige hardglazen kom. Die zijn niet meer nieuw te koop. De kom verdraagt opwarmen in de magnetron, maar geen ovenhitte. Deze kom heeft mijn voorkeur voor aardappelpuree en stamppotjes, die in de magnetron warm gehouden kunnen worden.  Zorg dat er geen snelle temperatuurwisselingen zijn, want dat kan de kom doen barsten. Een spatdeksel werd indertijd niet geleverd, maar die kun je bijkopen in de onderdelenhandel.

35 jaar gebruikt zonder probleem. Maar ik hou rekening met de kwetsbaarheid.

De witte kunststof (Kenlite) kom van de Kenwood Chef kan redelijk wat hitte verdragen, maar is vooral goed bestand tegen vallen. Er werd niet altijd een spatdeksel bijgeleverd, maar die kun je bijkopen in de onderdelenhandel.

Na 20 jaar gebruik een smeltplekje aan de buitenkant, veroorzaakt door een hete pan. Het maakt de kom niet onbruikbaar.

Na 35 jaar niet meer intensief in gebruik, omdat de andere kommen mijn voorkeur hebben.

De roestvrij stalen kom van de Kenwood Chef kan zelfs in de oven. Vallen zal de kom niet doen breken, maar een deuk is mogelijk. Ook hier werd niet altijd een spatdeksel bijgeleverd, maar die kun je bijkopen in de onderdelenhandel.

Nu 35 jaar  nog steeds intensief in gebruik. Deze kom heeft mijn voorkeur.

Een oude Kenwood Chef kom is nog steeds te gebruiken met de meeste nieuwe Kenwood Chef machines. Alleen de Cooking Chef gebruikt een ander model, omdat die een kom heeft die als pan wordt gebruikt, met een inductieplaatje in de voet van de machine.

Kenwood Chef garden

De drie standaard bijgeleverde garden moeten met een sleutel afgestemd worden op de machine. Helaas heeft iemand de sleutel “even” geleend, jaren geleden. Zijn de garden eenmaal goed ingesteld,  dan hoeft dat nooit meer. Maar als je een nieuw hulpstuk aanschaft dat met de zelfde aansluiting werkt, dan is die sleutel weer nodig.

Kenwood K-garde

De meeste keukenmachines kunnen geen goede aardappelpuree maken. Als je het probeert komen de aardappels als een soort behangplaksel uit de machine. Maar de Kenwood Chef en Major kunnen dit met de kom, spatdeksel en K-garde erg goed.

Hete goed gare kruimige aardappels, hete melk, klontje boter, snufje zout en nootmuskaat erbij en je hebt met de Kenwood Chef of Major in een minuutje perfecte aardappelpuree en stamppot.

Voeg daar gaargekookte boerenkool aan toe voor boerenkoolstamppot. Fijngesneden rauwe andijvie erbij voor andijviestamppot. Dat werkt ook goed met een klein gesneden krop sla, waarvan er in de zomer vaak meer zijn dan het aantal warme dagen. Op een koude voorjaarsdag is een warme stamppot met winterpostelein of raapsteeltjes lekker.
Veel gebruikt, handig en tijdbesparend. Wil ik niet missen.

Ballongarde en deeghaak,

De ballongarde is prima voor luchtig beslag en het stijf kloppen van eiwit.
Met de deeghaak is brooddeeg in een paar minuten gekneed.
Veel gebruikt, handig en tijdbesparend. Wil ik niet missen.

Recepten
Aardappelpuree
Andijvie stamppot
Boerenkool stamppot
Boerenpaté
Vlierbessen yoghurt taart
Zie ook: Kenwoodclub recepten

Lees meer over Kenwood Chef en Major keukenmachine en hulpstukken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s