Schoenen

“Die ensuh mafend. Izz blowinin dewin.” Straatzangers zijn vaak al na een uurtje opgepakt door politie. Het lijkt of ze prioriteit zijn in de misdaadbestrijding. Je ziet ze hier dus niet zo vaak. Deze had de stem van een bejaarde Dylan. Voor wie nog weet wie dat is.

“Goeie stem” zei een meisje dat net boven de grote boodschappentas van haar moeder uitkeek. “Schoenen?” vroeg ma aan dochter. “Nee. die man. Die zanger. Goeie stem. ”

Ik ben vandaag in het blauw. Al 25 jaar draag ik op de heetste dagen van het jaar een zijden ensemble in koningsblauw. Een wijde broek en minuscuul topje. Als tegen de avond de muggen komen, trek ik de bijpassende blouse met lange mouwen aan. Maar na 25 jaar passen mijn borsten niet meer in het topje. Een vervangend topje vinden is lastig, dus nam ik vorig jaar genoegen met een donkerblauw T-shirt. Het bleef goed in de was, en in de aanbieding bij Scapino kocht ik er twee bij met korte en twee met lange mouwen. Ik zou er meer gekocht hebben, als een korting niet zo vaak een extra prijsverhoging zou blijken.

Een paar maanden later had Scapino een donkerblauwe jersey broek in de reclame. De tweede werd er voor 1 euro bijgeleverd. Blauwe sokken en onderbroeken vond ik bij de Wibra. Het blauwe randloze Pierre Cardin brilmontuur dat ik een paar jaar geleden bij Hans Anders wilde kopen, bleek bij het opmaken van de rekening erg dure glazen te moeten krijgen. De koop ging niet door. Brillenwinkels hebben zoveel valse reclame beloften tegenwoordig en de metingen deugen niet. Daarom heb ik een betere oplossing gezocht: Contactlenzen van de Action. Een doosje met 10 lenzen kost maar een paar euro.

In de zomer uitverkoop van de kringloopwinkel kwam ik een eenvoudig donkerblauw jasje voor 1 euro tegen en de laatste Scapino reclame bood een paar donkerblauwe suède laarsjes goedkoop aan, plus een tweede artikel voor 1 euro. Bij het afrekenen bleek alles ineens een tientje duurder. “Een vergissing” volgens Scapino.  Ze hebben de prijs achteraf aangepast en dat geld krijg ik niet terug.

Ik liep door de kille herfst in de winkelstraat. Op mijn te dure nieuwe schoenen, van top tot teen in het blauw. “Schoenen?” vroeg ma aan dochter. “Nee. die man. Die zanger. Goeie stem. ” De straatzanger zat op de grond naast zijn gitaarkist met muntjes. “Mooie schoenen” zei ma aan dochter.

Ik had geen muntjes. Ook geen papiergeld. Alle uitgaven doe ik tegenwoordig met plastic of online. Ik weet nog, dat ik zilveren munten aan straatmuzikanten kon geven. Ook herinner ik me het kettinkje met saffiertjes, dat goed bij mijn huidige blauwe outfit zou staan. Zilveren munten en sieraden heb ik niet meer. Tegenwoordig ben ik blij als ik me in de uitverkoop en tweedehands kan kleden. Maar de straatzanger zingt voor iedereen. Ook voor wie geen muntjes heeft.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: