Voor 4 porties
- 200 gram winterwortelen
- 200 gram selderieknol
- 300 ml water
- 5 eetlepels rodekool in ’t zuur
- 2 gekookte aardappelen
- 1 ui
- 1 eetlepel ravigottesaus
- 1 eetlepel tomatenketchup
- sladressing zonder olie
Was of schil de aardappelen,
kook ze 1 dag tevoren,
bewaar in de koelkast.
Snij of rasp wortels en knolselderij
tot dunne julienne reepjes.
Stoom in 15 minuten de gesneden wortel en knol
met de Kenwook kCook en laat afkoelen.
Haal de ingelegde rode kool uit het zuur.
Pel de ui.
Rasp of spiraliseer de rauwe ui.
Rasp de gekookte aardappelen met een grove rasp.
Meng alles met de ravigotte saus en tomatenketchup,
plus zo veel sladressing als je lekker vindt.
Je kunt hard gekookte ei toevoegen of er koude kip bij geven.
Alles in een grote slakom door elkaar scheppen.
Inventaris:
Mes en snijplank
Spiralizer en/of
Keukenmachine met fijne en grove rasp
Kenwood kCook met kom en stoommandje
Slakom, slabestek
De Monsieur Cuisine Plus stoomt op de zelfde manier, maar met grotere hoeveelheden en iets langere tijd. Gebruik dus niet dezelfde stoomtijden voor de Kenwood en de Lidl robot.
Beide geven ze een signaal als de stoomtemperatuur is bereikt. Zodra het stomen begint wordt de ingestelde tijd afgeteld. Als het klaar is klinkt er weer een signaaltoon.