Het hangt in de lucht

dwang en drang

Een mistige ochtend in Nederland. Is de lucht die we inademen gezond?

something in the air

Het Nederlands RIVM zou onderzoek moeten doen naar gezondheidsrisico´s en het beleid adviseren over eventuele maatregelen. Ze zouden minstens de vakliteratuur moeten bijhouden om op de hoogte te blijven. Nadat de RIVM uitspraak “Het is maar een griepje” van het internet werd gehaald alsof het nooit gezegd was, bleef het hier moeilijk om van het officiële standpunt af te wijken.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2

Klodders

De theorie dat alleen grote spuugklodders ons kunnen besmetten met het SarsCov-2 virus is inmiddels ook door het Nederlandse RIVM verlaten. Oude publicaties zijn verwijderd of herschreven. Soms een paar woorden aangepast.

Maurice de Hond mocht het niet zeggen, want hij was er te vroeg mee. Maar inmiddels is het algemeen aanvaarde kennis dat virusdeeltjes geen klodders nodig hebben voor verspreiding. In uitgeademde lucht kan de ziekteverwekker lang blijven hangen en door anderen weer worden ingeademd. En via de ogen het lichaam binnendringen.

In de buitenlucht wordt die adem verdund met schone lucht, zodat we buiten minder virusdeeltjes zullen binnen krijgen. Minder virus inademen betekent minder ziek worden. Dat geldt niet alleen voor dat nieuwe corona virus, maar ook voor de eerder bekende griep die wordt veroorzaakt door het influenza virus.

Voortmodderen

Gezondheidsdiensten zoals het RIVM zouden onderzoek moeten doen naar besmettingsrisico, preventie en mogelijkheden voor genezing. Maar helaas. Ze hobbelen achter de farmaceutische industrie aan en baseren zich op publicaties van de bedrijven die ook veel zeggenschap hebben binnen de WHO. De Nederlandse regering blinkt ook niet uit in objectieve beoordeling van bevindingen en zo moddert het coronabeleid maar aan.

Vaccinatie

Een groot deel van de Nederlandse volwassenen is inmiddels gevaccineerd. Ik ook. Daar ben ik ziek van geweest, maar ik gokte erop dat ik van een echte virusbesmetting met dat SarsCov-2 virus zieker zou worden.

Er zijn mensen voor wie die gok anders uitvalt. De vaccins zijn versneld goedgekeurd. Besmettingen gingen zo snel de wereld over, dat er geen tijd was om alle gebruikelijke testen en onderzoeken uit te voeren. Maar getest is er wel. Het is uitgeprobeerd in laboratoria, getest op dieren en op mensen, voordat het voor algemeen gebruik mocht worden toegepast.

Vrijwillig

Mensen die aan de testen meewerkten deden dat vrijwillig. Wie koos voor vaccinatie deed dat ook vrijwillig. Vaccinatie is in Nederland voor alle ziekten nog steeds een vrijwillige keuze. Niemand wordt gedwongen.

Inmiddels is gebleken dat het virus niet tegen besmetting beschermt. Dat hadden we kunnen verwachten, want meestal is dat zo met vaccins. Je kunt na vaccinatie nog steeds besmet worden, maar je hebt door het vaccin weerstand tegen die specifieke ziekteverwekker. Daardoor kan je immuunsysteem snel afrekenen met de ziekte zodra die in je lichaam is binnengedrongen. Soms werkt dat zo goed dat je er niets van merkt. Sommigen zullen ziek worden maar overwinnen de ziekte.

Zo werkt elk vaccin.

Wie dat te vroeg uitsprak werd beschuldigd van “fake news”. Het mocht niet gezegd. Niet gepubliceerd. De “gekkies” kwamen niet aan het woord in de kwebbel programma´s op TV. Sociale media verwijderden publicaties en sloten accounts. Maar de cijfers tonen aan dat het met dit vaccin niet anders is dan met al die andere vaccins. Het kan niet langer ontkend worden. Zo werkt elk vaccin.

Er was nog hoop dat gevaccineerden na besmetting het virus niet zouden doorgeven. Maar ook dat blijkt tegen te vallen. Nadat gevaccineerden besmet zijn, besmetten ze ook weer anderen. Het enige voordeel van vaccinatie is dat je zelf minder ziek wordt van een besmetting met dat corona virus. Vaccineren deed je misschien om anderen te beschermen, maar dat is ijdele hoop gebleken. Met vaccinatie bescherm je uitsluitend jezelf.

Vaccinatiedwang

Met al die nieuwe kennis is er alle reden om vast te houden aan de gewoonte om vaccinatie nooit te verplichten. Mensen hebben nog steeds de keuze hoe ze zichzelf tegen ziekten willen beschermen. Of gaat dat veranderen?

Steeds meer worden mensen uitgesloten als ze zich niet laten vaccineren. Soms worden ongevaccineerde mensen uitgesloten van horeca bezoek. Nu gaat het de kant op van uitsluiting van werk en noodzakelijke voorzieningen. Het Nederlands parlement besloot geen dwang en geen drang uit te oefenen richting vaccinatie. Maar ook in Nederland duwen onze – afgetreden maar nog steeds door regerende – politici de bevolking richting vaccinatiestation.

Gok

Ik ben niet tegen vaccinatie. Voor veel ziekten is dat de beste bescherming. Voor de versnelde goedkeuring van de corona vaccins heb ik alle begrip. Gezondheidsdiensten gokten erop dat vaccinaties de pandemie konden stoppen. Net zoals ik erop gokte dat het vaccin me minder ziek zou maken dan het virus.

Censuur

Het verbod op vrije meningsuiting, tegenwerken van wetenschappelijke publicaties en het verbieden van aanvullende medicatie keur ik af. Snelle behandeling, direct nadat besmetting is vastgesteld, scheelt veel menselijk leed. In Nederland wordt dat nog steeds niet gedaan.

Als elke afwijkende mening of bevinding wordt belemmerd is geen ontwikkeling meer mogelijk. Vaccineren of niet is een keuze die iedereen voor zichzelf moet kunnen maken. Met de vaccinatie beschermen mensen alleen zichzelf. Er is dus geen enkel geldig argument om vaccinatie te verplichten.

Lees ook: https://maurice.nl/2021/08/27/allemaal-fake-news-van-de-hond/

Gevaccineerd of niet, de besmettingen gaan door.

Op de volgende pagina volgen de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 4 september 2021. Dagelijkse doden, besmettingen en vaccinaties.

(tekst © Vlierbloesem)

Lees pagina’s: Pagina 1, Pagina 2

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

2 gedachten over “Het hangt in de lucht”

  1. Makkelijk is het niet. Het is een nare ziekte die dodelijk kan zijn. Bovendien blijken veel mensen na overwinnen van het virus schade te hebben opgelopen. Aangetaste organen helen niet zo makkelijk.

   Helaas zijn er ook mensen die de vaccinatie niet aankunnen. Die hebben geen keuze. Iedereen moet voor zichzelf kunnen beslissen wat het beste is. Niemand mag verplicht worden tot vaccinatie.

   Nu we eten dat ook gevaccineerden nog steeds anderen kunnen besmetten, zullen we allemaal voorzichtig moeten blijven. Gevaccineerd of niet. We hebben die verantwoordelijkheid tegenover alle anderen en voor onszelf.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s