Nationaal Volkslied verboden

“Kom in opstand wie geen slaaf wil zijn.”

data bijgewerkt tot 20 mei 2022

Stel je voor dat we in Nederland het Wilhelmus verbieden…

起来! 不愿做奴隶的人们!

In landen die een volkslied hebben met wollige taal over heldenmoed, realiseert vroeg of laat iemand zich de betekenis van de tekst. “Kom in opstand, wie geen slaaf wil zijn.” 起来! 不愿做奴隶的人们!Dat wil de huidige Chinese regering niet horen. Daarom is het eigen Chinese nationale volkslied nu verboden in China.

Kom in opstand wie geen slaaf wil zijn – https://youtu.be/UctriMuXYS0
起来! 不愿做奴隶的人们!

Al eerder werd verboden om uit het raam te roepen naar elkaar, om hulp te vragen en om voedsel. Want veel Chinezen zitten nu al wekenlang opgesloten in hun woning of in quarantaine centra. Op potten en pannen slaan werd vervolgens ook verboden. De ramen moesten dicht, deuren werden verzegeld en dichtgelast. Zangers en roepers gearresteerd.

Op balkon of in huis zingen is in China nu verboden, zelfs het eigen volkslied dat ieder Chinees kind op school moet leren, kan tot arrestatie leiden.

Ook een ander verzetslied dat tot het socialistisch repertoire behoort is nu verboden. Alle Chinese kinderen hebben het op school moeten leren, maar de tekst is te opstandig. Hier is de tekst van de Nederlandstalige versie:

De internationale – \Nederlandse versie – https://youtu.be/-1xPcVS169Y

Het lied werd overigens al lang geleden verboden in andere landen. In de USA al in 1944. Regeringen willen geen slaven opstand.

Censuur neemt toe. In Nederland worden meningen die de regering niet welgevallig zijn gecensureerd door de commerciële bedrijven die de sociale media aanbieden. China heeft nog een ouderwetse staats censuur. Ook die werkt met algoritmes die automatisch niet toegestane informatie en meningen verwijdert, zoals ook Twitter en Google dat doen.

Net als de Nederlandse overheid betaalt de Chinese regering trollen en influencers om het regeringsstandpunt te verkondigen. De officiële media laten alleen jaknikkers toe en een enkele gek die mag laten zien hoe extreem andere standpunten zijn. Gewone zinnige mensen die zelf willen nadenken en hun mening baseren op werkelijke gegevens en wetenschappelijk onderzoek worden geweerd.

Maar de Chinese overheid voelt zich nog veel kwetsbaarder dan de Nederlandse. Dat kun je zien aan de selectie die verwijderd wordt. Bijvoorbeeld deze video opgenomen vanuit een drone boven Sjanghai. Het laat de doodstille stad in lockdown zien, met het geluid van gesprekken en berichten in het Chinees, voorzien van geschreven tekst in Chinees en Engels.

The Voices of April 四月之声

The Voices of April 四月之声

In rap tempo werd de video in China op sociale media gedeeld en door censuur verwijderd. Op Youtube is het nog wel te vinden. Het is ook opgenomen in deze video, die begint met een Engelstalige uitleg en wat achtergrond informatie:

Statistieken

China heeft lange tijd nul besmettingen doorgegeven, maar sinds er weer enkele besmettingen werden gemeld is de huidige lock down politiek weer ingevoerd die steeds strikter wordt en over steeds meer gebieden wordt afgekondigd. Het wordt met geweld afgedwongen, maakt overleven moeilijk en verlamt de Chinese economie. Deze video geeft uitleg over de Chinese bestuurscultuur en de ontwikkeling van de totale controle:

https://youtu.be/n_M-Xx9rEAA

De Chinese overheid had al zo veel controle over de inwoners, dat wij ons niet kunnen voorstellen onder die druk te moeten leven. Zonder identiteitsbewijs op de mobiele telefoon kon al niemand meer het huis uit. Nu wordt de QR code identificatie met gezondheidsstatus nog meer ingezet als controle mechanisme. Kwijtraken van een mobieltje geeft daar nog veel meer problemen dan hier. Nu wordt er gesproken over het chippen van mensen, zoals in Nederland honden worden gechipt, zodat ze hun identificatie altijd bij zich hebben.

Het huidige Chinese controle systeem is niet in 1 dag opgelegd. Het ging beetje bij beetje. Elke keer een stapje verder. Een deel van het Chinese systeem is al in ons land en de rest van de wereld ingevoerd. Hier kennen we de QR identificatie op een GPS tracking systeem vanwege het corona virus.

De beelden van het opsluiten van mensen in hun woning, het afsluiten van woonblokken met hekken, het gewelddadige optreden van de mannen in witte pakken, die heeft iedereen nu al kunnen zien. Hier hoeft het niet zo ver te komen. Als we het niet laten gebeuren.

In Nederland hebben we nog steeds speciale bevoegdheden voor de regering, die opschorting van burgerrechten en van democratische controle mogelijk maken. De regering kan daar elk moment opnieuw gebruik van maken. Nog steeds weigert de regering veel informatie met het parlement te delen en ze onttrekken zich op alle mogelijke manieren aan parlementaire controle.

De huidige corona virus varianten zijn veel minder ziekmakend dan het eerste Wuhan virus en de Delta variant. De corona maatregelen veroorzaakten zelf ook gezondheidsproblemen waar de regeringen die ze oplegden liever geen gegevens over prijsgeven. Veel landen geven ook minder corona cijfers door aan de WHO dan eerder. Ook Nederland meldt niet meer dagelijks nieuwe cijfers. Maar ik doe mijn best om het te blijven bijhouden.

Nederlandse cijfers zijn hier te vinden: https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers

Op de volgende pagina staan nu weer de actuele corona cijfers tot 20 mei 2022 voor Nederland en de wereld. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

(tekst © Vlierbloesem)

Pagina’s:Pagina 1, Pagina 2, Pagina 3

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

12 gedachten over “Nationaal Volkslied verboden”

 1. Ik denk alleen maar als ik dit lees: waarom? Waarom zou china dit willen? Waarom zou je volledige controle willen? Ik weet dat het bestaat, ik hoef maar aan Noord-Korea te denken, maar ik begrijp gewoon echt niet waarom.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dictators worden vaak bang voor de bevolking. Ze durven niets aan vrijheden te laten bestaan, uit angst dat de bevolking ze hun privileges afpakt. Bij een machtswisseling zonder bloedvergieten spreekt en vertrekkende dictator vaak met de volgende af dat hij/zij mag behouden wat er is gestolen en niet bestraft zal worden voor wat er is gebeurd.

   Like

 2. Vreselijk,wat er in China gebeurt. Ook al is het berichtgeving, waar ook een vraagtekentje bij kan. Zelfs dan is het onvoorstelbaar. Vergeet niet,dat uit de Wob-documenten naar voren kwam,dat hier ook “gevaarlijke mensen”zoals sommige kamerleden in de gaten gehouden werden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Er zijn heel veel video opnamen van die Chinese lock down en hoe er met mensen wordt omgegaan. Die plaats ik niet allemaal. De beelden zijn onprettig om te zien en inmiddels bekend genoeg om er alleen maar aan te hoeven refereren. Nederland is niet gelijk aan China. Maar we zien onze democratie hier stapje voor stapje afgebroken worden.

   Like

 3. OMG! Ik neem aan dat jij geen voltijds baan hebt, geen of weinig hobbies en graag alle ‘feiten’ opzoekt op het WWW en op je blog plaatst. Je moet niet alles wat je op het WWW vindt, serieus nemen of als DE waarheid beschouwen.

  Like

  1. “Je moet niet alles wat je op het WWW vindt, serieus nemen of als DE waarheid beschouwen.” Klopt! Maar ieder mens met gezond verstand kan zelf afwegen of berichten aannemelijk klinken en zou moeten zoeken naar de bron of die betrouwbaar is. Of misschien afkomstig uit de hoek van complotdenken. Zo te zien is deze column geschreven met een helder verstand.

   Geliked door 1 persoon

  2. Janne1950, ik wijzig lezersreacties niet, maar zou je voortaan die blasfemische uitroepen weg willen laten?

   Ook al vind je het te veel moeite om je tekst voluit te schrijven, soms verbetert het begrip als je die moeite wel neemt. Dan dringt het beter tot je door wat je zelf schrijft. Ook de moeite nemen om de bronvermelding te lezen is bevorderlijk voor begrip. Als je denkt, dat informatie geen waarde meer heeft zodra iemand het heeft gepubliceerd op een via internet bereikbaar domein, dan zal steeds meer informatie voor jou onbereikbaar worden. De tijd dat je een brief schreef naar een auteur, om een kopie van een onderzoeksrapport toegezonden te krijgen, is voorbij.

   Like

  3. Die betaalde trollen gebruiken steeds de zelfde teksten. Ze hebben standaard zinnetjes die ze knippen en plakken. Maar verder weten ze niet waar het over gaat. Net zoals helpdeskmedewerkers. Heb je echt een vraag of opmerking, dan komt er niks meer. Hoeveel verdien je nou per regel, Janne1950?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

Paris Coted'Azure NYC Thailand

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

%d bloggers liken dit: