Warm

“Ik wil je warmte voelen.” zei de jongen met wie ik in het portiek stond te schuilen voor de regen. Ik was net 17, hij ruim een jaar ouder.

We hadden elkaar ontmoet in de disco. (Dat noemden we toen dancing.) Samen naar huis lopen hoorde daar bij, want in die tijd liet je een meisje niet alleen op straat naar huis lopen en veel mensen hadden geen auto. “Ik wil je warmte voelen.” Hij trok zijn shirt een stukje omhoog en ik het mijne. Lijven tegen elkaar, lekker warm. “Mag ik je BH losmaken?” vroeg hij. “Ja, als je die kunt vinden.” zei ik. Hij ging met zijn handen over mijn bovenlijf, op zoek naar een bandje, een sluiting, maar vond het niet. “Waar heb jij je BH gelaten?” vroeg hij. “Thuis.” zei ik.

Het idee vond hij spannend. Zelfs jaren later nog, als we elkaar toevallig tegen kwamen. Soms zagen we elkaar in de stad, ieder met iemand anders. Dan zeiden wij “Hallo” en de anderen vroegen. “Wie is dat?”

Toen was ik 17, nu ben ik 70. Elkaars warmte zoeken voelde toen heel natuurlijk. Zonder verplichtingen en verwachtingen. Simpel plezier van het moment. Kun je dat als 70 jarige ook nog doen?

“Alles wat ik wil is je warmte voelen” zei nu mijn 20 jaar jongere vriend. “Mag ik mijn overhemd uitdoen en je omhelzen?” Daaronder had hij nog een ouderwets wit mannenhemd aan. “Trek dat dan ook maar uit”, zei ik en deed mijn shirt omhoog.

Ik voelde dat zijn uitspraak niet helemaal eerlijk was, maar hij ging niet verder dan waar ik toestemming voor had gegeven. Een zich duidelijk manifesterend fysiek verlangen betekende nog geen fysieke opdringerigheid. “Geen BH” zei hij. Daar zag hij nu ook de positieve kant van in. “Ik ben blij dat je me terechtwees. Je had gelijk” vond hij nu, “en je zei het eerlijk. Ik ging verzinnen wat er in de bijbel staat, dat was niet goed.” “Maar dit voelt wel goed” zei ik.

Warme lijven tegen elkaar. Zonder verplichtingen en verwachtingen. Zeventien of zeventig, dat maakte niets uit.

(tekst en fotografie © Vlierbloesem)

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

7 gedachten over “Warm”

  1. Het kan natuurlijk niet altijd en met iedereen. Net zo als vroeger die éne jongen me wel naar huis mocht brengen en alle anderen niet. Er was verschil, ook al waren we niet direct verliefd. Nu maakt het natuurlijk ook wat uit, door wie en wanneer dat gevraagd wordt.

   Geliked door 1 persoon

  1. Het feit dat hij altijd vraagt of iets mag en nooit verder gaat dan wat ik wil, geeft een veilig gevoel en dat maakte dat dit kon. Mijn alleenwonende buurvrouwen van 40, 60 en 80 jaar, vertelden me dat zij nog steeds behoefte hebben aan fysiek contact, maar geen man willen die in hun huis woont. Liever zelfstandig blijven en een vriend die op zijn eigen adres blijft wonen.

   Like

 1. Kun je dat als 70 jarige ook nog doen ? Mooi dat je dat zegt .Ik had als 50 plusser een lat relatie met een 60 plusser en een vriend van hem benoemde toen ach wat geven wij nu nog om sex? De man was zelf al jaren getrouwd en van de zelfde leeftijd als mijn toenmalige latrelatie en vertelde toen ook dat hij en zijn vrouw al jaren apart sliepen. Ik heb ook altijd gedacht dat als je ouder werd de zin in lijfelijk contact en intimiteit minder werd zeker als vrouw na de overgang, bij mij is dat niet het geval , ik ben nu 61 en helaas liep mijn laatste relatie een paar maanden geleden stuk, maar dat ging zeer zeker niet vanwege het gebrek aan intimiteit of gebrek aan spanning op dat gebied ook dit was een laterelatie en als we elkaar vanwege de afstand niet zagen dan deden we aan telefoon sex. Nooit gedacht dat ik dat op mijn leeftijd ook wel leuk zou vinden.

  Geliked door 2 people

  1. Het kan voor iedereen anders zijn. Hoe je het zelf beleeft hangt natuurlijk ook af van zoveel dingen, de situatie, en natuurlijk de persoon. Hij had er niet meteen de eerste dag mee moeten komen, dan zou hij me nooit meer terug gezien hebben.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annozblog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

%d bloggers liken dit: