Goede buren en verre vrienden

weer een stapje verder

De schuur is lekker doorgewaaid. Door alle kieren en het kattenluik had de wind vrij spel. Het heeft een paar keer achter elkaar flink gestormd.

De komende dagen wordt weer veel regen en wind verwacht, maar niet meer zo extreem als vrijdagnacht.

De boom tegenover mijn huis verloor veel takken, maar lijkt verder stabiel. Ik verwacht niet dat die omvalt. In mijn tuin staat alles veilig. Wel is veel troep vanuit de buurtuinen aangewaaid. Ik zal een foto bewaren, waarop duidelijk te zien is dat het overal ligt en niet alleen bij mij. Niet omdat ik het buren kwalijk neem, die waaitroep. Maar de verhuurder zal proberen mij alle schade en rommel aan te rekenen. Dat is de afgelopen maanden wel duidelijk geworden.

Stormschade

Het ruimt ook op, zo ´n storm. Overal in de buurt liggen weer omgewaaide schuttingen. Rommelig, dat wel. Maar het geeft ook direct meer licht, lucht en ruimte. Mijn heg doorstaat al jaren elke storm. Die laat de wind door en blijft zelf gewoon staan. Tot ergernis van het mannetje van de verhuurder. Want die wil alles in mijn tuin weg.

Bij storm gaat het dak een paar huizen verderop hard fluiten. Als dat goed gemonteerd zat zou de wind er geen vat op hebben. Daar zullen wel panelen vanaf gaan waaien. Bij mij is alleen de buitenbrievenbus half los gekomen. Dat kan ik zelf wel verhelpen. Reparaties zijn lastiger als je alleen bent. Wat we met zijn tweeën met gemak verplaatsten, kan ik niet alleen. Nu zowel de goede buur als de verre vrienden dood zijn, moet ik toch veel alleen zien op te knappen.

Gereedschap

Kortgeleden heb ik mijn accu vervangen. De auto wilde steeds moeilijker starten, vooral bij vorst. Een nieuwe accu werd thuisbezorgd, maar de oude kreeg ik er zelf niet uit. Het zat gemonteerd met een metalen strip en een boutje nummer 13, in een smalle ruimte achter die accu, alleen bereikbaar met een verlengstuk op een schroevendraaier. Passend gereedschap had ik daarvoor, maar dat is uit de auto gestolen terwijl die voor de deur geparkeerd stond.

Ik moest me nu behelpen met licht gereedschap dat ik in huis gebruik. Een schroevendraaier met allerlei verloopstukjes aan elkaar gepast bereikte dat boutje wel, maar bleek niet berekend op veel weerstand. De kracht om het los te draaien ontbrak mij en mijn lichte schroefboor machine. Ik moest hulp van sterkere buren inroepen. Die bleken daar niet direct zin in te hebben, zodat ik lang moest wachten. Bovendien bleek het boutje ook voor hen te graag vast op zijn plek te willen blijven. Pas na een scheut cola, WD40, veel geduld en 5 buurmannen, kwam er een sterke schroefboormachine met passend verlengstuk en liet het eindelijk los.

Montage

De nieuwe accu vastzetten kostte ook weer weken geduld. Daar was minder kracht voor nodig, maar wel weer passend gereedschap. Het lichte spul dat ik eerder gebruikt had was door de burenkracht vervormd en had op die bout geen vat meer. Weer had iedereen het erg druk en zo kon het verwisselen van een accu lang duren.

Uiteindelijk is het me gelukt de ingevette bout met alleen mijn vingers aan te draaien. Erg vast zit het boutje nu niet, maar dat lijkt me ook niet echt nodig. Vast is vast. Zo kost het me een volgende accuwisseling niet overdreven veel kracht om het weer los te krijgen.

Met flitslicht is het te zien, maar dat boutje zit verstopt in het donker.

Om het diep weggestopte boutje een volgende keer goed te kunnen zien, heb ik onder de schroefkop een plaatje van soepel wit plastic geschoven.

Gelukkig vond ik in de lade met rare dingetjes een passend verloopstukje.

Ik moest nog iets in elkaar friemelen om alle bedrading goed aan te sluiten en de accuklemmen heb ik er weer op gezet.

Blij ging ik de auto starten. Ik draaide het sleuteltje in het startslot, hoorde een doffe klik en de dashboard verlichting ging uit. De auto deed verder niks. Ik schrok. Toch draden verkeerd aangesloten? Kortsluiting?

Advies

Hiervoor kon ik hulp zoeken op het internet. Direct kreeg ik van 3 mensen reactie. Uitwisseling van adviezen en foto´s hielp me af van de twijfel of ik alle aansluitingen goed had. Ondertussen had de hele accuverwisseling al lange tijd geduurd. Toen ik dat besefte kwam ik op het idee, dat ook een nieuwe accu over tijd leeg loopt. Ik sloot de acculader aan, koos de laadfunctie, tot er 100% lading werd gemeld. Lader ontkoppelen, starten, en na 3 pogingen succes.

Dat ik 3x moest starten en gassen was niet vreemd. Na wekenlange stilstand is er geen benzinedamp meer in de leidingen en dat moet opnieuw opgepompt. De auto startte en is tot nu toe gewoon blijven starten zonder probleem.

Vervoer

Weer een klus gefikst. Nu heb ik meer keuze waar ik mijn boodschappen haal. Ook wil ik weer eens uitwaaien aan het meer en in het bos gaan wandelen. Nog belangrijker: Ik hoef niet een heel eind te lopen naar de rechtbank binnenkort, die moet oordelen of ik mijn tuin mag inrichten zoals ik dat zelf wil. Want als ik daar niet verschijn krijgt het dictatortje van de verhuurder zijn zin.

(tekst en fotografie © Vlierbloesem)

Advertentie

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

15 gedachten over “Goede buren en verre vrienden”

 1. Die storm is nog niet voorbij. Ze kunnen er elke dag een andere naam aan geven, maar ik stel vast dat het nu al dagen achtereen stormt, met af en toe even een pauze van een paar uren of minuten. Ook de regen blijft met bakken tegelijk komen.

  Like

  1. Door de voorrang voor corona, uitgestelde zorg, na jarenlange afbraak van de gezondheidszorg, verdwenen in snel tempo ineens veel mensen op wie ik vroeger voor hulp kon rekenen. Maar ook in normale tijden ziet iedereen die zelf niet jong sterft langzamerhand steeds meer mensen wegvallen. Uiteindelijk blijf je alleen over en moet je alles zelf oplossen.

   Like

  1. Mijn geduld is door anderen ook wel eens opgemerkt. Zelf sta ik daar niet vaak bij stil. Het is kennelijk zoals ik ben. Geduld en stug doorgaan met wat er nodig is. Soms wordt ik moedeloos van de tegenwerking die ik nu ondervind van het verhuurbedrijf. Het beneemt me mijn plezier en het geeft stress. Opgeven is geen optie…..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

rozegolf.wordpress.com/

LHBTIQA-Plus platform Podcast & Internet

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

Paris Coted'Azure NYC Thailand

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

%d bloggers liken dit: