Politie inval

Buren laten een schutting plaatsen. Daar ben ik niet blij mee.

Hun tuin ligt op de zonkant en met die schutting er tussen zit ik nog meer dan nu in de schaduw. Ze laten het plaatsen door iemand die daarvoor gewoon arbeidsloon betaald krijgt. Dat is duur. Ze hebben gevraagd of ik wil meebetalen, maar een dure schutting die ik niet wil is hun keuze. Niet de mijne. Daar betaal ik niet aan mee.

Nu wordt er dus gewerkt aan die schutting. De kat vindt die werklui en de zoveelste ruwe aantasting van zijn territorium beangstigend. Er is de afgelopen tijd toch al zoveel lawaai en gedoe geweest in de naastgelegen tuin, waar hij eerder ongestoord in de zon kon gaan liggen. Hij blijft nu op afstand.

Ik wil dat mijn kat thuis blijft komen en zet daarom regelmatig de tuindeur open. Hij gaat liever door die deur dan door zijn kattenluikje. Mijn eigen tuindeur open zetten, wat is daar tegen?

Vanmorgen hoorde ik weer lawaai en stemmen. Ik was nog niet gekleed, maar kan ongezien door de luxaflex kijken en zag niemand aan de voorkant. Achter werd waarschijnlijk weer aan de schutting gewerkt, dacht ik. Geen reden om te reageren op het lawaai. Ik heb niemand besteld, dus het kon niet voor mij zijn.

Tot ik iemand de trap op hoorde komen. Ineens stonden er een stel politiemannen in mijn slaapkamer. Daar stond ik in mijn blootje met al die mannen voor mijn neus. Er was ook een vrouwlijke agente, maar die kwam achteraan. Je zou verwachten dat ze die als eerste bij een vrouw binnen zouden laten gaan, als ze daar iets moesten doen. Gelukkig ben ik zelf niet superpreuts. Toen het naaktstrand nog open was ging ik daar ook heen in de zomer. Door de taboe beleving van anderen is dat strand gesloten.

Ik vroeg wat ze kwamen doen. Ondertussen trok ik iets aan dat ik de vorige dag al had gedragen. Dat lag het meest bij de hand, maar ik vond dat niet prettig. Ik kwam namelijk net uit bad en dan wil ik eigenlijk alleen maar schone kleren aan. Niks wat ik al heb gedragen en vooral niet iets waarin ik me de vorige dag in het zweet heb gewerkt. Daar moest ik nu maar even overheen stappen.

“We kregen een melding.” zei één van die mannen.
“Wat voor melding? Hier is niets aan de hand.” antwoordde ik.
“U bent nogal op zichzelf.”
“En?”
“Mensen maken zich zorgen.”
“Hoezo?”
“Uw bel doet het niet en de buitendeur staat open.”
“Dat is voor de kat. Er is hier veel lawaai en gedoe met al die werklui. Daar is hij van geschrokken. Daarom laat ik de deur voor hem open. Ik wil dat hij thuis komt.”
“Welke werklui? Er is niemand. Wat voor lawaai?”

Inderdaad was op dat moment niemand aan het werk. Maar ik beeldde me echt niks in. De schutting was nog niet klaar, dus konden ze elk moment weer gaan beginnen. “De schutting.” zei ik. “Ze zijn een schutting aan het bouwen.”

Als politie een huis binnengaat, dan moeten ze natuurlijk ergens melden waarom. Verantwoording van tijd en middelen. Dat kan ik begrijpen. Maar ze wilden ook nog allerlei instanties erbij gaan betrekken. Voor wat? Voor een open tuindeur? Voor het feit dat ze me aan het schrikken hebben gemaakt door met zijn allen de slaapkamer in te lopen? Uiteindelijk heb ik zo veel mogelijk afgehouden en alleen toestemming gegeven voor een telefoontje van een maatschappelijk werker. Ik zit daar echt niet op te wachten. Volgens mij kunnen al die mensen beter iets nuttigs gaan doen. Het kan mij alleen maar problemen opleveren. Ze zullen me classificeren als “verwarde bejaarde die de buitendeur vergeet” en misschien komt daar vanwege de niet aanwezige werklieden nog “hallucinerend” bij.

Op mijn vraag wie een melding maakte dat er iets aan de hand was, werd gezegd dat het buren waren. Namen mogen ze nooit noemen, maar het gebaar van de woordvoerende agent wees op mijn naaste buren aan weerszijden.
“Dat is vreemd”, zei ik. “Ze zien me elke dag in de tuin.”

Ik zie ze vaak en dan groeten we elkaar. We maken soms een praatje. Nemen elkaars pakjes aan. Maar dat is niet echt elke dag. Nu ik er over nadenk, weet ik dat ik de kinderen dagelijks zie, maar de ouders niet. Die blijven vaak binnen terwijl de kinderen in de tuin spelen. Bovendien werken ze allebei, om toerbeurt. Als de ene van het werk komt, vertrekt de ander. Dat moeten mensen tegenwoordig doen, om de huur te kunnen betalen. De buurvrouw aan de andere kant werkt ook veel. Is ook vaak niet thuis. Zelf ben ik er meestal wel, maar dan zien ze me lang niet altijd, omdat ze zelf weg zijn.

Ook op dat moment waren ze beiden niet thuis, dus ik kon ze er nog niet naar vragen. De agenten vertrokken over het nog niet dichtgetimmerde deel van de tuingrens, via de tuin van mijn nieuwe buren, door de schuttingdeur naar buiten. Ze hadden de sleutel van de schuttingdeur van die buren. Dat wijst op een initiatief van hun kant. Want waarom zouden ze anders de sleutel van dat adres meenemen?

Mijn tuin hadden ze ook zonder sleutel kunnen binnengaan. Ik heb geen slot op het tuinhek. Maar natuurlijk heb ik ook geen toestemming gegeven voor het binnengaan van mijn tuin, wat ze via een omweg toch deden. Het zegt me ook, dat de politie de sleutels heeft van alle schuttingdeuren die in de wijk zijn geplaatst.

Laat in de middag kwamen de buren thuis. Op mijn vraag reageerde buurvrouw eerst niet, maar buurman antwoordde dat zijn vriendin had gebeld. Ik heb ze uitgelegd dat ik daardoor problemen krijg. Buurvrouw bood aan om de politie opnieuw te bellen. Nu om te vertellen dat er echt werklui bezig zijn met een schutting. Dat ik me dat niet heb ingebeeld.

Maar waarschijnlijk zit ik voorlopig opgescheept met bemoeizorg.

(tekst © Vlierbloesem )
(streetart © Banksy)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

35 gedachten over “Politie inval”

 1. Wij hebben aan beide kanten van ons huis een weduwe die nog alleen in haar huis woont. Ze zijn allebei tussen de 70 en 80 jaar oud, en hebben allebei een geschiedenis met o.m. vallen en dan niet meer zelfstandig kunnen opstaan. Ze zijn in normale omstandigheden niet hulpbehoevend, maar waakzaamheid is geen overbodige luxe. Dus houden we in de gaten of de rolluiken elke dag weer omhoog gaan. Als dat niet gebeurt, dan bellen we evenwel niet meteen naar de politie. Dan gaan we zelf eens aanbellen, of we telefoneren eens naar hen of naar hun naaste familie. Dat wordt gewaardeerd, en ze laten het ook steeds weten wanneer ze enkele dagen uithuizig zijn om onnodige bezorgdheid te vermijden. Wellicht hadden jouw buren het goed voor, maar je bent terecht misnoegd over de manier waarop!

  Like

  1. Buurvrouw en iedereen in de buurt, verzekeren me dat het echt goed bedoeld was.
   Maar wat zou ze zelf zeggen, als ik de politie ging bellen als me iets zou opvallen in haar weekritme?
   Ik denk niet dat ze er blij mee zou zijn. Maar ik zal dat zelf zeker niet gaan doen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik geloof het hele verhaal, maar dat de politie van al jullie poortdeuren de sleutels heeft, dat gaat er bij mij dan weer niet in. Maar misschien ben ik grenzeloos naïef 🙂 . En ondanks dat het allemaal zo schokkend is, moest ik toch lachen om jouw stoere houding in je blote niksie

  Geliked door 1 persoon

  1. De verhuurder heeft sleutels van al onze huisdeuren en ramen. Die sleutels geven ze aan de politie als die erom vraagt. Zo hoeft de politie niet al die sleutels zelf te bewaren. Daarom verbaast het me niet, dat ze de sleutel van de schutting van de buren hadden.

   Het kan ook zo zijn dat ze een sleutel hebben die op alle schuttingdeuren past. Ook onze ramen hebben in de hele wijk een zelfde slot. Met mijn eigen raamsleutel kan ik elk raam in de wijk openen. Als ik dat zou willen.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben niet blij met dat bellen van mijn buurvrouw. Buurman was er ook niet blij mee. En die schutting vind ik ook vervelend. Maar politie zal wel vaker telefoontjes om niks krijgen. Die zouden zo wijs moeten zijn om onderscheid te maken.

   Geliked door 1 persoon

 3. mn mond viel open toen ik dit las, volkomen getikt, die buren. Wat zul je er een meer dan vervelend gevoel aan hebben overgehouden. Sterkte (kun je misschien houtwurmpjes op de nieuwe schutting zetten?)

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik dacht dat ik goed was met die buren. Geen moment problemen gehad. Buurman zegt dat hij het niet gewild heeft. Buurvrouw zegt dat ze ongerust was maar niet zelf mijn woning durfde binnen te lopen. Ze heeft niet met haar vriend overlegd. Die was werken en als hij thuis komt gaat zij werken. Anders zouden ze misschien samen hebben kunnen bedenken dat ze me ook even konden bellen. De vader van die buurman heeft mijn telefoonnummer, wij bellen elkaar af en toe. Buurman ziet zijn vader nog regelmatig. Dus als er even was nagedacht en overlegd, dan zou dit niet gebeurd zijn. Bovendien zag ik ze allebei vaak in de tuin, bijna vaker dat het stel elkaar ziet.

   Like

 4. Oh dit is erg. Als je bezorgd bent over iemand,dan kun je toch eerst zelf eens voorzichtig een praatje maken? Hier is ook zo’n instantie,die zich bemoeid met mensen waar anderen ongerust over zijn. Maar via de politie?Sterkte met alle bemoeizucht

  Geliked door 1 persoon

  1. Eerst voorzichtig een praatje maken is niet erg nodig als je elkaar bijna dagelijks meermalen ziet. Als het regent ben ik binnen, maar bij goed weer zien ze me altijd in de tuin. Daarom is het ook zo raar om de politie te bellen omdat mijn deur open staat. Die heb ik overigens vaker open. Had, moet ik zeggen, want ik heb de kat al moeten uitleggen dat hij voortaan zijn kattenluik moet gebruiken.

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: