Gestopt

Het werd spannend. Betaalde hij netjes alles terug?

Alleen de muziek leverde hem nog iets op. Wat dan ook, hij nam alles aan. Benzine heb ik hem ook nog voorgeschoten, dat kreeg hij bij aankomst direct vergoed. De volgende dag gaf hij me het benzinegeld meteen terug. Met de muziek verdiende hij weinig, maar het was meer dan niks. Meestal kreeg hij te eten en ook wat mee voor thuis. Lekkere hapjes, Surinaamse maaltijden. Daar at ik ook van. Als ik boodschappen meenam dan kookte hij. We aten samen goed.

https://youtu.be/-ZfIy6G98lI

“Ik ga jou alle geld geven. Zo deed ik dat ook met mijn vrouw. Als ik thuis kwam haalde ik mijn zakken leeg, legde alles op tafel. Dat geld was voor het gezin. Zij betaalde alles wat nodig was. Als ik van huis ging kreeg ik zakgeld. Ik kwam niks tekort.”
“Ik ben niet je vrouw en niet je moeder. Je hypotheek kan ik niet betalen. Voor de vaste lasten moet je zelf zorgen. Als je genoeg verdient om dat te betalen is dat al heel mooi. De maaltijden die ze je meegeven zijn ook welkom. Het zou goed zijn als je dat zware ongezonde werk niet meer hoeft te doen.”
“Spelen is ook zwaar hoor. Het kost kracht. Maar het is leuk. Dat doe ik altijd met plezier.”

Hij liet me een video zien:
Een zaal met veel mensen, dansend, etend, drinkend. Een groep muzikanten op een laag podium. Een vrouw stapt op hem af, hij geeft een high five die de vrouw beantwoordt, en duwt haar met één hand terug het publiek in.
“Kijk, zo los ik dat op. Als ik dat niet doe heb ik een vrouw van 200 kilo aan mijn nek hangen. Zij wordt wel opgevangen door het publiek. Veel dronken mensen, maar iedereen is vrolijk. Ze vindt het leuk, ze hebben plezier. Kijk ze lachen.”

Hij moest die avond op een vaste plek staan. Zijn microfoon was boven hem opgehangen. Normaal was er voor iedere speler een microfoon op statief. Podiumklimmers zijn af te weren met een microfoonstatief. De microfoon kan uit het statief gepakt om zingend een paar stappen weg te lopen. Maar er was een statief te weinig geweest. Hij had er geen.

Thuis had ik nog een microfoonstatief liggen, dat ik zelf niet meer gebruikte. Ik nam het mee en hij probeerde alle instelmogelijkheden.
“Dat is hem. Ik leg het in de auto, als ze voor mij weer geen statief hebben dan kan ik het zo pakken.”

Hij is gestopt met roken. Wiet en tabak, allebei.
“Het maakt mijn plafond vies en het kost maar geld. Ik ging ‘s morgens hier zitten met koffie en dan een wiet roken. Ik deed niks als ik niet ging werken. Dan zat ik maar te vervelen. Er is genoeg te doen maar als je rookt doe je dat niet. Dan ga je maar zitten met een sigaretje, lui zijn. En het staat ook in de bijbel hoor. Roken is niet goed.”
“Een vies plafond kun je witten, maar als je rookt verzamel je een laag teer in je longen. Fabrikanten doen nog arsenicum en andere giftige rotzooi door de tabak om je goed verslaafd te maken. Het maakt je ziek. Ik heb gezien hoe je er aan dood gaat. Dat wil ik niet nog een keer zien gebeuren. Maar het is je eigen beslissing. Stoppen kan niemand anders voor je doen.”
“Jij ademt het ook nog in. Straks krijg jij er nog wat van. Dan heb ik jou ziek gemaakt. Dat wil ik niet hoor. Dat gaat god me nooit vergeven.”

Ik merk de invloed. Zonder wiet wordt hij gewoner. Hij is nog steeds erg religieus, maar de manier waarop hij er over praat is nuchterder. Hij praat rustiger, gebruikt minder stopwoordjes. Het aanroepen van hogere wezens is veel minder geworden.
“Drank is ook niet goed. In de muziekwereld wordt veel gedronken. Zuipen, snuiven, slikken. Dat heb ik nooit gedaan.zei hij lachend Ik ben een nuchtere Hollander.”

(tekst © Vlierbloesem)
(muziek © the Ocean Street Saxophone)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

6 gedachten over “Gestopt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: