Corona XBB 1.5

besmet met Omicron XBB 1.5.

Corona data update tot 14 januari 2023

Dagelijkse Corona Updates Nederland
van 1 juli 2020 tot 31 december 2021

Corona data 2020 en 2021: Pagina

Deze cijfers betreffen alleen Nederlands ingezetenen waarvan de besmetting met het SARS-CoV-2 virus door een laboratoriumtest is bevestigd, sinds het einde van de eerste corona lock-down in Nederland.

# De “intelligente lock-down” begon in Nederland op 12 maart 2020 en eindigde 1 juli 2020. Op overtreding stond een boete van €390,- en betrokkene kreeg een strafblad. Totdat de minister van justitie de regels zelf overtrad. Daarna werd de boete verlaagd naar €95,- zonder strafblad.

Corona data vanaf begin 2020: Corona virus, 2019nCoV, COVID-19, SARS-2, + dagelijkse updates 26 januari 2020

 Bronnen 

 Elke vastgestelde SARS-CoV-2 virus besmetting wordt in Nederland verplicht doorgegeven aan de lokale GGD, die de data weer aan het RIVM doorgeeft. Het RIVM maakt de cijfers meestal één maal per dag bekend aan de WHO en Johns Hopkins University & Medicine. Publicatie zal altijd enige vertraging hebben. 

 In Nederland worden gegevens over infectieziekten, ziekenhuisopnamen, Intensive Care plaatsing en overlijden verzameld en bekend gemaakt door zowel het RIVM als NICE. Deze cijfers wijken vaak af, omdat NICE de gegevens verzamelt voor de planning van zorg en opname in ziekenhuizen. Het tijdstip dat iemand via NICE wordt aangemeld kan verschillen van het tijdstip dat de melding is verwerkt en gepubliceerd door het RIVM. 

 Op 23 oktober 2020 werd het besmettingsaantal in Nederland anders samengesteld. Nu werden niet alleen de GGD meldingen geteld, maar het aantal samengesteld op basis van gegevens van het Nederlandse CBS, het ECDC, het LCPS, stichting NICE en het RIVM. Daardoor week het in Nederland gepubliceerde aantal 10.004 besmettingen af van de 9996 nieuwe besmettingen die internationaal werd gemeld. 

 De volgende dag werden via de gangbare route 8651 nieuwe besmettingen gemeld + 55 doden voor 24 oktober 2020. Maar via de Nederlandse media werd gemeld dat de aantallen hoger waren, maar door technische problemen niet doorgemeld konden worden. Sindsdien is er telkens verschil tussen wat Nederland meldt aan Nederlanders en wat wordt doorgegeven via WHO en Johns Hopkins. Het is mij niet bekend waarom dit verschil er is, maar op de website https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers worden de cijfers achteraf in de grafieken aangepast aan wat via de WHO en Johns Hopkins werd bekendgemaakt.

Gegevens worden door de landen elk op hun eigen wijze verzameld en doorgegeven. Ik gebruik de gegevens zoals ze zijn gepubliceerd door WHO en Johns Hopkins.

 Nieuwe aantallen voor Nederland worden gepubliceerd op https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers en kennelijk worden andere cijfers doorgegeven via de WHO en Johns Hopkins University die het verwerkt in statistieken en wereldkaarten. 
 Actuele Nederlandse cijfers waren tot voor kort te lezen op https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/ 

 Het internet is een vluchtig medium. Vaak worden gegevens bijgewerkt, waarbij oude data verloren gaan. Beleid wordt bijgesteld, waarna oude publicaties worden vervangen door nieuwe. Ook worden publicaties die afwijken van wat gangbaar of toegestaan is, vaak verwijderd. De historie van SARS-CoV-2 virus besmettingen, ziekte, overlijden en beleid, is nog te vinden op websites zoals https://vlierbloesem.wordpress.com die dit sinds begin 2020 bijhielden en publiceerden. Helaas zijn soms de oorspronkelijke bronnen, zoals overheidspublicaties en Chinese vlogs, voor een deel gewist door de plaatsers zelf, of gesneuveld door censuur. De links zullen dan niet meer werken. 

(tekst © Vlierbloesem)

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

9 gedachten over “Corona XBB 1.5”

 1. Tot nu toe heb ik direct IVM genomen als ik in contact was geweest met iemand die snotterig was. Ik ben niet ziek geworden. Maar nu heb ik het even laten komen. Iedereen zal met een coronavirus besmet worden en deze geeft weerstand en is zelf ongevaarlijk. Ik heb de snotterigheid laten komen en heb toen toch IVM genomen, want het hoefde voor mij niet door te zetten. Vitamines neem ik sinds corona dagelijks.
  Mijn enige zorg is de schade die het stekel eiwit kan doen.

  Like

 2. Sinds vorige week woensdag is er bij ons iets aan de gang. Partner begon met schor, daarna vooral veel hoesten en verkouden, vage keelpijn en hoofdpijn, ik volgde 3 dagen later. Getest en geen corona. Dinsdag werd ik wakker met oorontsteking en hij met oogontsteking, zijn onze persoonlijke kwetsbare plekken altijd. Na tel consult kregen we beiden druppels Echt ziek waren we niet alleen moe. Partner is er wel weer overheen maar ik blijf door het hoesten droge en zere keel houden en heel veel hoesten en slijm in luchtpijp. Overal pijn door het voortdurende hoesten ook.
  Maar zal wel weer overgaan, half Nederland tobt ermee.
  Mijn fysiotherapeute vertelde ook over de brainfog bij Coronabesmetting, hoe ze het wekelijkse boodschappenlijst moest samenstellen had ze geen idee hoe te doen. Duurde 2 dagen toen was alles weer klaar

  Geliked door 1 persoon

 3. Na in oktober een flinke griep te hebben gehad gecombineerd met bronchitus waardoor ik ruim 3 en een halve week goed ziek was, ben ik nog steeds verkouden, mijn linkeroor dat bijna 2 maanden dichtzat is gelukkig weer open. Toen ik ziek werd in oktober nam ik een zelftest omdat ik anders niet naar de huisarts mocht, maar het was geen corona. Maar als ik me nu elke keer dat ik verkouden ben moet gaan testen dan kan ik dat elke week wel gaan doen. Nou daar pas ik voor, niet in de laatste plaats omdat dat dan ook een duur grapje word, maar ook omdat het niets toevoegt , en niet te ziek om te gaan werken , bij ons word verwacht dat als je geen griep hebt dat je gewoon moet komen werken corona of niet, als je maar afstand houd en een mondkapje draagt.

  Geliked door 1 persoon

   1. Bij geen koorts ga ik er zelf ook wel vanuit dat het geen griep is. Maar van een forse verkoudheid kan je best goed gammel zijn en dan wordt werken ook lastig. Vooral het constante hoesten en bij behorende pijntjes die je daardoor overal ontwikkeld zijn zo vervelend en houden ons ook uit de slaap.

    Geliked door 1 persoon

    1. Klopt, zeker in mijn werk in de schoonmaak wat al vermoeiend is als je fit bent zeker op mijn leeftijd, maar daar heeft mijn werkgever geen begrip voor. Invallers zijn er niet bepaald in voldoende mate, dus de druk om aan het werk te blijven is groot. Maar anders dan andere jaren liet ik me daar tijdens mijn ziekzijn niet door opjagen en ben thuisgebleven tot ik me weer goed voelde.

     Geliked door 2 people

  1. Als de huidige corona versie niet gevaarlijk is, dan heeft een test ook geen zin. Voor een corona patiënt wordt ook niks gedaan totdat die echt in ademnood komt. Je moet gewoon thuis blijven tot het over is. De middelen die ik neem worden ook niet door de dokter voorgeschreven. In de USA mogen artsen zelfs geen vitamine C meer voorschrijven.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: