Parlementsdebat over 2G en QR

Mogen ongevaccineerden nergens meer binnen ?

corona data bijgewerkt t/m 16-11-21

Op basis van de beschikbare gegevens zal het parlement beslissen over aanpassing van het gebruik van de QR code voor Nederlandse burgers.

De informatie van het OMT werd een dag eerder gegeven. Niet alle vragen werden beantwoord en niet alle parlementsleden waren tevreden over de beperking van de beantwoording. Zie: Volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en corona update 15 november 2021

Rutte en De Jonge hebben eerder bekend gemaakt welke aanpassingen ze willen, maar zonder goedkeuring van het parlement kunnen ze dat niet laten uitvoeren.

Weer thuis blijven 12 november 2021

De QR code is een identificatienummer voor Nederlandse burgers. Deze ziet er uit als een veld met streepjes en blokjes. Die code wordt met een scanner gelezen, die via de software verbinding legt met een gegevensverzameling van de Nederlandse overheid. Over elke burger worden veel gegevens verzameld. Sinds 1971 heeft elke Nederlandse burger een nummer, dat is verbonden met de dataverzameling die de overheid van de bevolking aanlegt.

Identificatie nummers 25 september 2021

identificatienummer
identificatienummers (fotografie © Vlierbloesem)

In Nederland hebben ook dieren identificatie nummers. Bij vee moeten de nummer zichtbaar gedragen worden.

Honden mogen de nummers onzichtbaar dragen door een geïnjecteerde chip. Die chip is klein, maar niet zo klein dat die met een vaccin gelijk ingespoten zou kunnen worden. De injectienaald die wordt gebruikt voor vaccin is heel erg dun. Voor een chip biedt die naald geen ruimte.

De QR code voor mensen wordt toegekend aan geregistreerde gevaccineerde burgers, die de code kunnen downloaden en op hun smartphone zetten. De smartphone werkt tevens als tracker. Ook als de telefoon uitstaat zoekt die constant verbinding met het netwerk van telefoonmasten, zodat altijd is na te gaan waar de telefoon is geweest. De QR code is persoonsgebonden. Met die persoonlijke code op de telefoon is dus precies na te gaan waar elke persoon is geweest, met welke anderen deze contact heeft gehad. Gegevens in de telefoons laten zich ook uitlezen, zodat alles wat mensen in hun telefoon opslaan kan worden opgevraagd. Tenslotte kan zelfs de simpelste mobiele telefoon op afstand geactiveerd als microfoon.

Sinds kort wordt de QR code gevraagd bij toegang van horeca en bezoek van evenementen, maar de regering wil de code nu op meer plaatsen verplichten.

De code kan worden aangevraagd na vaccinatie. Ook wie positief is getest voor coronavirus en is genezen, kan de code aanvragen. Tenslotte kan nu nog iedereen de code aanvragen die negatief is getest voor besmetting met het virus. Dat laatste wil de regering afschaffen. Zo kunnen ongevaccineerden worden buitengesloten. Maar eerst moet het parlement daar nog mee instemmen.

Niet iedereen kan of wil een smartphone aanschaffen voor zichzelf en de kinderen. Voor 1 persoon is het al een dure grap, voor een gezin wordt het helemaal duur. De code kan ook op papier aangevraagd.

papieren QR code 23 september 2021

Alle QR codes hebben een beperkte geldigheid.

Hoe het nu verder gaat met het coronabeleid, de QR identificatieplicht en de vrijheidsbeperkingen, dat zal het parlement vandaag beslissen. Alle parlementsleden hebben individueel stemrecht, ongeacht bij welke partij ze zich hebben aangesloten. De meeste Nederlandse burgers hebben stemrecht en konden de parlementskandidaten kiezen. Zeg dus niet dat je zelf geen invloed hebt gehad. Zeg niet dat stemmen geen zin heeft. Door niet te gaan stemmen heb je ook invloed gehad op de verhoudingen in het parlement.

Vandaag wordt de veranderde toepassing van de QR code besproken, direct na het vragen uur.

Vragenuur

16 november 2021 14:00  –  15:00 uur Zaal: Plenaire zaal

Tijdens het vragen uur bleek dat minister Blok (dezelfde die in een vorige regering de huidige woningnood veroorzaakte) alweer wilde proberen om belasting op dividend uitkeringen aan buitenlandse aandeelhouders af te schaffen. Weet je nog? Die 2 miljard per jaar? Blok kan er maar geen afscheid van nemen.

De reden was nu dat Shell heeft besloten het hoofdkantoor naar Engeland (UK) te verhuizen. Shell is de olie multinational die groot aandeelhouder is van de NAM en in Nederland geen cent winstbelasting betaalt omdat ze ook daarvoor al een speciale overeenkomst hebben met de belastingdienst. Dat is het zelfde bedrijf dat probeert onder betaling van vergoedingen uit te komen, voor de schade die aan Groningers is aangebracht door de gaswinning.

Effectief betekent verhuizing van het Shell hoofdkantoor dat er 12 top managers naar Londen gaan verhuizen. Waarschijnlijk ontkomt het bedrijf zo nog makkelijker aan meebetalen aan de schade in Groningen. Dat is de manier waarop Shell ook omgaat met andere bananenrepublieken waar ze schade aanrichten.

Voor de mensen in Groningen liet Blok nog weten dat hij nu ging werken aan de vergoedingen die volgens eerdere besluiten al lang uitgekeerd hadden moeten worden. De aardbevingen gaan intussen gewoon door.

Debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus

16 november 2021 15:01  –  23:58 uur Zaal: Plenaire zaal
(direct na het vragenuur)

Het is live te volgen via het Nederlandse TV kanaal politiek 24 en via youtube.

Tenslotte geef ik nog een link naar de brief van Mona Keijzer, met voorkeurstemmen gekozen parlementslid, die werd ontslagen omdat ze het niet eens was met de huidige regeringsplannen.

Verklaring van Mona Keijzer 28 september 2021

Opnieuw werd op vragen slecht geantwoord. Doordat parlementsleden maar weinig vragen mogen stellen en meerdere keren moeten vragen om iets dat lijkt op beantwoording als reactie te krijgen, wordt de controlerende taak van het parlement door de regering ernstig belemmerd.

Opmerkelijke informatie die tijdens het debat naar voren kwam, was een groot aantal kinderen dat positief is getest. De kinderen werden zelf niet erg ziek, maar zijn wel besmettelijk. Kinderen besmetten elkaar op school, nemen de ziekte mee naar huis, waar alle andere leeftijden worden besmet. Daarvoor was al gewaarschuwd, maar de mogelijkheid werd door het RIVM en de regering ontkend. Nu kinderen bij een corona besmettingsuitbraak op school moeten thuisblijven of testen, blijkt hoeveel kinderen besmet worden. Hetzelfde was al jaren bekend bij influenza besmettingen. Scholen vormen een infectiehaard voor veel besmettelijke ziekten en het coronavirus blijkt de zelfde route te gaan.

Over 2G bleek geen gedachtenwisseling mogelijk. Regering bleef erbij dat 2G voor iedereen het veiligst is, met de minste kans op besmettingen. Parlementsleden probeerden tevergeefs het onlogische van de maatregel duidelijk te maken. Het lijkt erop dat er een allegaartje van regelgeving zal worden toegepast, waarbij ongevaccineerden steeds meer worden buitengesloten.

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan de actuele corona cijfers voor Nederland en de wereld tot en met 16 november 2021.

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

7 gedachten over “Parlementsdebat over 2G en QR”

  1. Dat klopt. Er is vanuit het parlement ook nog voorgesteld om 1G toe te passen. Alleen toegang voor mensen die net getest zijn. Maar de regering heeft al vooraf besloten wat ze willen. De partijen die de nieuwe regering willen vormen gaan daarin mee. De rest van het parlement kan dat niet doorbreken, terwijl de verhouding nu heel anders zou zijn als er nieuwe verkiezingen zouden komen.

   En dan moet natuurlijk niet iedereen thuis blijven die het niet met de allang afgetreden regering eens is.

   Like

 1. Het is toch grappig dat je wederom schrijft dat stemmen wel zin heeft gehad. En vlak daaronder de brief v Mona Keijzer, met stemmen gekozen, bij een andere mening ontslagen…..

  Geliked door 1 persoon

   1. Weinig, ben ik bang.
    De enige manier waarop er een verandering had kunnen komen is als PVV de grootste was geworden (ik noem deze partij omdat hij 2e was), dan had VVD moeten schikken. Het vooraf uitsluiten was slim.

    Kijk zwart wit bekeken heb je gelijk. Als iedereen echt stemt wat hij vindt, zonder er over na te denken, had er een verandering kunnen zijn, maar zo werkt een brein niet.

    Veel mensen maken een stemwijzer en doen wat er uitkomt (ookals zijn die misschien niet helemaal objectief). Andere mensen luisteren naar hun ouders, of juist kinderen, vrienden, collega s. Daarnaast kijken ze hoe groot is de kans dat iemand echt wint, en kiezen veilig voor de next best thing? Sommige mensen durven niet voor “extremere” partijen te kiezen, partijen die echt 1 aspect van hun beleid volgen, of dit nu het asielbeleid, dieren, klimaat, oid is.
    Ook omdat je hierdoor meteen veroordeeld wordt zonder je stem te kunnen toelichten.

    Maar wat denk jij dan er had kunnen gebeuren?

    Geliked door 1 persoon

    1. Ondanks dat er mensen zijn die hun stemgedrag aanpassen aan wat hun omgeving denkt, verwacht ik dat de stemverhoudingen anders zouden zijn als iedereen gaat stemmen die nu zegt dat het geen zin heeft om te stemmen. Want waarom denk jij dat het zinloos is? Omdat je ontevreden bent over wat er nu regeert. Dat geldt ook voor anderen. Ze stemmen niet, nooit, of niet meer, omdat er toch niks verandert. Maar juist die mensen moeten wel gaan stemmen, zodat er wel wat verandert.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale activist én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

SIMPEL EN MINIMALISTISCH LEVEN

Een blog over minimalisme, eenvoudig en zuinig leven en het plezier daarin...

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

Anno Zijlstra Blog

broad interest in current social developments

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: