corona update 19-4-22

Met het mooie weer van de laatste dagen, de tijdelijke afschaffing van mondkapjesplicht en de aankondiging dat gratis testen op corona besmetting verdwijnt, lijkt het voor veel mensen alsof er geen virus meer is. Toch mogen we in Europa niet meer vrij reizen, vanwege corona.

In Nederlandse statistieken gelden mensen met 2 vaccinaties soms als gevaccineerd en soms als ongevaccineerd. Twee vaccinaties plus een boosterprik kan voor reizen binnen Europa geëist worden. Inmiddels worden er al tweede boosters gegeven. Voor sommige landen binnen Europa mag de laatste vaccinatie niet lang geleden zijn, zodat mensen die met vakantie binnen Europa willen reizen ook al een derde en vierde boostervaccinatie gaan halen.

Het elektronisch vaccinatiebewijs wordt in Nederland niet meer voor toegang gevraagd. Afschaffing van alle corona beperkingen binnen Nederland was al aangekondigd voor 23 maart 2022. Een corona pas voor reizen binnen Europa is in voorbereiding. Daarvoor zal na de dubbele vaccinatie ook een booster verlangd worden.

De overheidsvoorlichting meldt nog steeds vaccinatie als belangrijk middel tegen ziek worden van een corona besmetting. Aan het belang van goede voeding, voldoende vitaminen en mineralen, wordt geen aandacht gegeven. Toch heeft een groot deel van de bevolking een tekort aan stoffen die ons lichaam nodig heeft voor afweer tegen alle besmettelijke ziekten.

Er wordt in de Nederlandse publicaties vaak geen onderscheid gemaakt tussen mensen die vanwege corona zijn opgenomen en ziekenhuispatiënten die na een routine test ook besmet bleken. Maar gegevens daarover zijn er inmiddels wel.

Van de mensen die na een PCR test een positieve laboratorium uitslag kregen voor corona besmetting, heeft nu het grootste deel één of meer corona vaccinaties gehad. Dat geldt nu voor de mensen die naar een teststraat komen, maar ook voor mensen die een test krijgen bij opname in een ziekenhuis en ook als we kijken naar de mensen die op de Intensive Care opgenomen moeten worden.

Dat betekent niet dat de vaccinaties besmetting veroorzaken of bevorderen. Maar wel dat de vaccinaties vaak geen besmetting tegenhouden. Lang niet iedereen die bij ziekenhuis opname besmet blijkt te zijn, werd vanwege die besmetting opgenomen. Er wordt in Nederland ook getest als iemand met een gebroken been het ziekenhuis in komt.

Nu een steeds groter deel van de bevolking besmet raakt, kun je verwachten dat bij elke willekeurige selectie van de bevolking veel besmettingen gevonden worden. Omdat ook een groot deel van de bevolking gevaccineerd is, kun je verwachten dat van de besmette mensen een groot deel één of meer vaccinaties heeft gehad.

In Nederland wordt bij de testuitslag niet bekend gemaakt met welke variant je besmet bent. Wel worden gegevens bekend gemaakt over gevonden varianten onder de totale Nederlandse bevolking. Voor gegevens kunnen we ook kijken naar andere landen die dat onderscheid publiceren. In Engeland en Ierland blijkt de Omicron B variant voor ruim 90% de besmetting veroorzaakt te hebben.

Van de gevonden besmettingen in Nederland was op 20 februari 2022 het percentage Omicron 99,2%. Eerdere metingen wijzen op een groei van het percentage, nadat de eerste Nederlandse Omicron besmetting werd waargenomen op 28 november 2021.

De vaccins die in Nederland beschikbaar zijn, geven bescherming tegen de eerste corona mutant die bekend werd. Tegen de Delta variant beschermen ze minder goed. Tegen de Omicron varianten beschermen de vaccins nog minder goed. Ook de boosterprikken zijn nog steeds niet afgestemd op de nieuwe mutanten.

Na doormaken van een besmetting met een eerdere mutant is er weerstand tegen die specifieke mutant, niet tegen alle mutanten. De natuurlijke immuniteit blijkt evenals de vaccinaties niet te beschermen tegen de nieuwe hoog besmettelijke variant.

Die hoog besmettelijke Omicron B2 variant is gelukkig minder ziekmakend dan de oorspronkelijke corona varianten. Bovendien blijkt het doormaken van een Omicron B2 besmetting na genezing wel te beschermen tegen alle nu bekende corona mutanten.

De besmettingen nemen toe, maar de pandemie lijkt nu langzaamaan te verdwijnen. Er is geen sprake van een groot aantal doden veroorzaakt door de Omicron virus mutanten. Nog steeds sterven mensen die besmet zijn, maar dat betekent niet dat ze sterven aan de besmetting.

Nederlandse cijfers zijn hier te vinden: https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/#Corona_kerncijfers

(tekst © Vlierbloesem)

Op de volgende pagina staan nu weer de actuele corona cijfers tot 19 april 2022 voor Nederland en de wereld. De officiële cijfers, die landen zelf hebben doorgegeven aan de WHO.

(tekst © Vlierbloesem )
(streetart © Banksy)

Pagina’s: Pagina 1, Pagina 2, Pagina 3.

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

8 gedachten over “corona update 19-4-22”

  1. We moeten nu corona accepteren als een gewone griep onder de influenza. Hoe meer besmettingen, hoe sneller we kudde-immuniteit bereiken. De mortaliteit zal altijd blijven bestaan vanwege de zwakke gezondheid onder een (klein) deel van de bevolking.

    Overigens zouden we ons de vraag moeten stellen waarom de cijfers die RIVM en regering verspreiden zo dramatisch worden voorgesteld. Waarom jaren bij elkaar op tellen. Deden we nooit bij de griep of bij ziektes met hogere sterftekans zoals kanker. Het lijkt er sterk op dat de bevolking angst moest worden aangepraat waardoor de coronamaatregelen “graag” werden geaccepteerd.

    De invoering van de Europese gezondheidspas, het EU Digitaal Corona Certificaat, lijkt een ander doel na te streven. Er bestaan plannen om binnen de EU een social credit system in te voeren naar Chinees model. Eerst even uittesten in Italië: https://www.blckbx.tv/buitenland/italie-heeft-primeur-met-eerste-sociaal-kredietsysteem-van-europa

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Roze Golf

LHBTIQA-Plus magazine op Radio Oost

Bruno Borrelt

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO is sinds september 2021 Bruno Borrelt geworden; regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

annoz blog

interest in social developments, landscape, architecture

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

%d bloggers liken dit: